Hidișan suferea de cancer la stomac, diagnosticat în urmă cu mai bine de un an. A efectuat chimioterapie dar, deși la un moment dat părea că starea sănătății sale se îmbunătățește, în urmă cu câteva luni, fostul mijlocaș al UTA-ei a început din nou să se simtă rău. A sperat că va reuși să ajungă în Statele Unite pentru un tratament mai puternic, dar nu a mai apucat.

Fotbalul românesc a fost impresionat de drama prin care a trecut acesta, în prima parte a anului acesta desfășurându-se campania „Împreună pentru Florin Hidișan“, menită să strângă fonduri pentru a-l ajuta în lupta cu boala, campanie la care au participat antrenori, jucători, oameni de fotbal, care l-au cunoscut sau i-au fost coechipieri, dar nu numai.

Florin Hidișan s-a născut pe 24 iunie 1982 la Râmnicu Vâlcea. A jucat în carieră la Industria Sârmei Câmpia Turzii, Internațional Pitești, FC Argeș, CS Otopeni, FC Brașov, UTA, Pandurii Târgu Jiu și Universitatea Cluj. La UTA a evoluat între 2006 și 2009 iar apoi în sezonul 2011-2012.  A îmbrăcat tricoul Bătrânei Doamne de 82 de ori, UTA fiind echipa la care a jucat cel mai mult în întreaga carieră. A marcat pentru echipa noastră 5 goluri, 4 dintre ele în prima ligă.

Florin Hidișan a pierdut în cele din urmă lupta cu necruțătorul său dușman dar curajul cu care a dus această bătălie și lecția de seninătate și optimism predată în cursul acestei lupte, îl fac în realitate un învingător și o sursă de inspirație pentru orice semen al său care trece printr-o încercare dură.

Dumnezeu să-l odihnească!

(foto: gsp.ro)

  • Voinea Florian spune:

    Dumnezeu sa l ierte și sa aibă mila de sufletul lui. L am cunoscut personal în Pitești, atunci când stăteam în căminul de sportivi de pe strada Mică, în perioada 2000-2002. Un băiat deosebit, amabil și plin de viață. Am jucat fotbal împreună. Un talent înnăscut. Nu degeaba a jucat la nivelul ligii 1.Iată ca ce ne place nouă ii place și lui Dumnezeu, de aceea l a chemat la El asa devreme. Drum lin spre Cer fratele meu.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției