În victoria de vineri seara, un merit important îl are și antrenorul Ilie Poenaru. Felul cum și-a motivat echipa, golul marcat din fază fixă, alegerea primului 11 și schimbările efectuate, au fost elemente care au înclinat balanța în favoarea echipei noastre. Dincolo de asta, fanii au rămas surprinși la două dintre modificările făcute pe parcursul partidei.

Unul dintre cei mai buni jucători ai echipei în prima repriză, dacă nu chiar cel mai bun, a fost Albert Stahl. Pasator decisiv la golul 2 marcat de Postolachi, acesta a creat permanent breșe în flancul stâng al apărării botoșănene prin acțiuni individuale în cursul cărora și-a depășit în dribling adversarul direct, acțiuni finalizate cu centrări periculoase în careu. Tocmai de aceea, nu mică a fost surprinderea suporterilor, văzând că Stahl nu a mai apărut de la cabine, fiind înlocuit la pauză de Philip Otele. Dacă unii au bănuit o problemă fizică, alții suporteri s-au grăbit să-l acuze pe Ilie Poenaru, pe rețelele de socializare, de o schimbare neinspirat. Antrenorul a lămurit însă ce a stat în spatele deciziei sale: „La Stahl a fost o schimbare cerută de el, mi-a spus că s-a sufocat și nu mai poate continua a doua repriză, a fost o schimbare cerută de el. El a jucat puțin, nu are meciuri, nu are ritm și e normal ce s-a întâmplat cu el.“

Nici înlocuitorul lui Stahl n-a rezistat pe teren decât jumătate din repriza secundă. Otele a luat cartonaș galben destul de repede, a făcut numeroase greșeli și părea total ieșit din joc. În minutul 72, nigerianul a fost înlocuit cu Ubbink și a plecat supărat direct la cabine. Fanii au apreciat schimbarea, considerând că Poenaru a avut atât dreptate cât și curaj să înlocuiască un fotbalist care era depășit de meci, chiar dacă fusese introdus în teren la pauză. Doar că din nou presupunerile suporterilor s-au dovedit a fi eronate, conform explicațiilor lui Poenaru: „La Otele a fost o schimbare tactică. Adevărat, nu intrase foarte bine dar în același timp aveam și probleme pe zona centrală unde aveam nevoie de cineva care să facă pressing la mijlocașul lor central și la fundașii lor centrali, pentru a nu mai crea superioritate. Sunt momente, situații în joc, când ești într-o situație mai grea și trebuie să iei anumite decizii. Se mai pot întâmpla astfel de lucruri, nu este vorba neapărat de pedeapsă. Sigur există și varianta ca dacă un jucător nu face ceea ce trebuie, poate fi schimbat și după 20 de minute și după ce intră, dar la meciul ăsta n-a fost vorba despre asta.“

După înlocuirea lui Otele, în banda dreaptă a fost mutat Raul Șteau, schimbat și el apoi, după doar 5 minute, cu Claudiu Negoescu. Astfel, ca o curiozitate, UTA a rulat pe postul de aripă dreaptă, în meciul de la Botoșani, nu mai puțin de 4 jucători: Stahl (45 de minute), Otele (27 minute), Șteau (5 minute) și Negoescu (17 minute).

(foto: uta-arad.ro)

  • Iova Stelian spune:

    Stahl nu trebuie să lipsească din echipă;el și Cascini ar fi doi mijlocași de elită, care creează superioritate driblând adversarii!

  • Panda@jcm-pb.ro spune:

    Foarte bine cine nu este apt de joc și nu respecta indicațiile sa stea pe tușă

  • Ioan spune:

    Mare antrenor frezorul nostru dar sa meargă și la școală eu nu torerez antrenori gen croitoru, POENARU sau măscăriciul de la FC Argeș care cerceste mereu licență pe la federație și nici teja nu e cu școlile la zi și asta se vede de la posta! Ăștia nu ar avea voie nici pe banca numai ca în tara noastră totul se droghează și tolerează la infinit! Ex o echipa de prima liga u al 4 – trula an consecutiv în liga 1 nu a jucat a asa nici un meci! E vorba de Chindia! Unde se mai poate întâmpla să ceva!? Joci daca îndeplinești criterii și condiții cu derogare limitata dar nu infinita! Pana când toleram frezorii și tipii infatuat antrenori de doi lei în prima liga?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției