Hermannstadt vine la Arad cu gândul de a-și păstra statutul de singura echipă neînvinsă în acest campionat. Din această perspectivă, probabil că sibienilor le-ar conveni și un rezultat de egalitate, dar Marius Măldărășanu spune că cea mai mare greșeală pe care ar putea-o face echipa sa, ar fi să se apere în fața UTA-ei. Din tabăra adversă, starea de spirit și atmosfera creată de suporteri, sunt văzute ca principalele arme ale arădenilor, conform următoarei declarații făcute de antrenorul oaspeților, la ultimul antrenament înainte de plecarea spre Arad:

„Jucăm contra unei echipe care are un moral foarte bun după victoria din etapa trecută de la Botoșani, ei nemaicâștigând în deplasare de foarte mult timp. De asemenea, au și suporterii de partea lor, care fac o atmosferă foarte frumoasă, dar sunt sigur că ne vom ridica la nivelul așteptărilor. Sunt o echipă bună, care au făcut achiziții importante, și-au exprimat obiectivul de a prinde play-off-ul dar până acum noi am făcut meciuri foarte bune împotriva echipelor care anul trecut au jucat în play-off ori s-au bătut la campionat. Repet sunt o echipă bună, care dacă te retragi, lucru pe care nu mi-l doresc, îți vor pune probleme și datorită presiunii publicului.“

Măldărășanu este unul dintre antrenorii din noul val al fotbalului românesc, așa cum este și Ilie Poenaru de altfel. Fostul mijlocaș al Rapidului și-a început cariera de tehnician în 2016, pe banca echipei secunde a celor de la Astra Giurgiu. Doi ani mai târziu a preluat echipa mare a giurgiuvenilor. A urmat o experiență la Metaloglobus, după care a devenit antrenorul celor de la Hermannstadt, echipă pe care readus-o vara trecută, pe prima scenă a fotbalului românesc. Măldărășanu, ca antrenor, a da piept o singură dată cu UTA, pe vremea când era pe banca celor de la Metaloglobus. În toamna lui 2019, în sezonul la capătul căruia Bătrâna Doamnă urma să promoveze, cele două echipe au remizat în capitală, 1-1. La UTA era atunci antrenor Laszlo Balint. Cu Ilie Poenaru, Măldărășanu nu s-a duelat niciodată din această postură, așadar vom avea parte de o premieră.

De menționat și că Hermannstadt are tot lotul valid pentru meciul cu UTA, neexistând în tabăra sibiană probleme legate de accidentări sau suspendări.

(foto: facebook/hermannstadt.fc)

Recomandările redacției