Federația Română de Fotbal a anunțat astăzi programul meciurilor din play-off-ul Cupei României. UTA a fost programată să joace în ziua și la ora „de bază“, adică miercuri 28 septembrie, de la ora 16.30. Programarea pune sub semnul întrebării posibilitatea ca fanii Bătrânei Doamne să poată vedea jocul la tv. În comunicatul inițial, FRF preciza că meciurile care vor fi televizate pot fi programate în alte zile și la alte ore. Pe de altă parte nu este exclus ca televiziunile să transmită și unul dintre meciurile programate miercuri în acel interval orar. În afara UTA-ei, singura echipă de Superliga programată să joace miercuri de la 16.30, este CS Mioveni, care va evolua la Reșița. În cărți pentru televizare este și disputa dintre Jiul Petroșani și Oțelul Galați, programată „suspect“ cu jumătate de oră mai devreme. Greu de crezut că vreuna dintre aceste echipe ar face mai multă audiență decât UTA dar ne-am obișnuit ca uneori criteriile de alegere a meciurilor, pe care le aplică televiziunile noastre, să nu fie neapărat cele la care ne-am aștepta. Probabil în zilele următoare vom afla răspunsul la întrebarea dacă vom vedea sau nu UTA la televizor în meciul de cupă.

Cealaltă echipă arădeană care joacă în play-off-ul Cupei României, Șoimii Lipova, va juca pe teren propriu împotriva Gloriei Buzău, cu o zi mai devreme, marți de la ora 16.30.

Revenind la UTA să spunem că echipa se va deplasa la Suceava fără a avea nicio partidă în picioare în precedentele 10 zile. Meciul amical cu Universitatea Cluj, care urma să aibă loc la Oradea sâmbătă dimineața, a fost anulat de comun acord. Ambele echipe au ajuns la concluzia că au prea mulți jucători selecționați la loturile naționale sau accidentați pentru a-și mai permite riscul unor alte probleme medicale. În plus UTA a invocat și oboseala suplimentară care ar urma să fie provocată de deplasarea la Suceava. Fără a nega competența staff-ului Bătrânei Doamne ceea ce privește luarea acestor decizii, e curios totuși că UTA a reclamat problema efectivului în condițiile în care chiar și fără cei 6 internaționali, la care se adaugă accidentatul Matei, UTA tot mai avea 3 portari și 17 jucători de câmp în lot. În plus, pentru a suplimenta acest lot și pentru a evita disputarea meciului prea aproape de partida de la Suceava, s-ar fi putut încerca programarea amicalului mai devreme în cursul acestei săptămâni, vineri sau poate chiar joi. Sigur, asta ar fi implicat anularea acelor zile libere acordate jucătorilor după meciul cu Hermannstadt, lucru care, având în vedere atitudinea acestora față de partida menționată, poate n-ar fi fost o decizie pedagogică rea, ba dimpotrivă. Dar, cum responsabilitatea rezultatelor îi aparține lui Ilie Poenaru, dreptul său de a alege strategia și măsurile potrivite, este de asemenea incontestabil.

Să mai spunem că staff-ul UTA-ei încearcă de asemenea să găsească soluții de cazare și antrenament optime, astfel încât după meciul de miercuri de la Suceava, echipa să nu se mai întoarcă la Arad, deoarece duminică o așteaptă o altă deplasare lungă și grea, la Constanța, pe terenul liderului, Farul.

(foto: uta-arad.ro)

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției