Cinci jucători a avut Bătrâna Doamnă la loturile naționale în această pauză competițională. Ar fi trebuit să fie 6, dar albanezul Erjon Hoxhallari, selecționat inițial în lotul lărgit al țării sale, a rămas până la urmă la Arad. Au plecat așadar la loturi Vukcevic (Muntenegru), Postolachi (Republica Moldova), Aly Abeid (Mauritania), Isac (România U21) și Rareș Pop (România U18). Din păcate media prestațiilor celor cinci s-a menținut în linia discreției, fără prea multe minute jucat și cu o lipsă desăvârșită a realizărilor.

Cel mai bine a ieșit din aceste convocări, Aly Abeid. Deși încă n-a reușit să prindă echipa la UTA, pentru Mauritania, fundașul stânga a fost integralist în ambele amicale disputate, cu Benin (1-0) și cu reprezentativa statului Congo (2-0), în acest din urmă meci purtând chiar și banderola de căpitan. Omologul său de pe celălalt flanc al apărării UTA-ei, Marko Vukcevic, a cam plătit tribut lipsei de formă din acest început de campionat, prinzând din dubla cu Bosnia și Finlanda, doar ultimele 28 de minute ale partidei cu nordicii. În sfârșit, Virgiliu Postolachi, a fost rezervă în ambele partide ale Moldovei, intrând pe teren în minutul 73 al disputei cu Letonia și în minutul 57 al duelului cu Liechtenstein.

Trecând la prestațiile jucătorilor de la naționalele de tineret, nu avem lucruri de consemnat decât în dreptul lui Rareș Pop, care a fost titular în partidele amicale cu Turcia și Portugalia (în care a evoluat 64 respectiv 68 de minute) iar apoi a intrat la pauza disputei cu Spania. Damian Isac în schimb a fost rezervă neutilizată în ambele meciuri ale „tricolorilor mici“, cu Spania respectiv Țările de Jos.

Cu excepția lui Postolachi, care deja a făcut joncțiunea la Suceava, cu lotul lui Ilie Poenaru, ceilalți internaționali se vor alătura colegilor lor de la club direct la București, acolo unde UTA va fi cantonată înaintea meciului de duminică de la Constanța.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției