Dacă echipa de seniori este înconjurată cu destul scepticism, dacă nu chiar pesimism, în perspectiva meciului din această seară cu CFR Cluj, iată că în privința tinerilor de la Academie, raportul de forțe este diferit, UTA reușind în acest week-end o frumoasă dublă victorie împotriva vișiniilor din Gruia. Celor două succese li se adaugă succesul puștilor de la U16, astfel că Academia UTA bifează o etapă perfectă.

Sfârșitul de săptămână a început cum nu se poate mai bine pentru pepiniera Bătrânei Doamne. Echipa de U16, pregătită de Adrian Petruț și Viorel Erdei, a învins cu 3-0 sâmbătă, pe LPS Bihorul Oradea, prin golurile marcate de Felea, Huc și R. Rusu (penalty). Arădenii au evoluat în formula R. Rusu – Ilie, Marinescu, Pop, Ștef, Felea, Măgulean, M. Rusu, Șiclovan, Huc. Pe parcurs au mai intrat Neagu, Crainic, Muntean, Tăutan și Hărdăuț.

A urmat apoi, a doua zi, dubla confruntare cu CFR Cluj. Meciul din Liga de Tineret a fost de fapt un festival de goluri, generat de o dezlănțuire ofensivă a băieților antrenați de Alexandru Gaica, Adrian Ungur și Costel Bogoșel. A fost 8-1 scor final, rezultat cu atât mai surprinzător cu cât oaspeții ocupau locul 2 înaintea etapei. A fost 3-1 la pauză, pentru UTA marcând Andreas, Ronai și Pop. Andreas a mai marcat o dată după pauză, lui adăugându-i-se pe lista marcatorilor Ristin, Mitu, Ekmeci plus un autogol al clujenilor. Componența echipei noastre a fost: Mociu – Maxim, Bota, Bokșe, Anisorac, Ristin, Cibi, Pop, Popa, Ronai, Andreas. Au mai jucat: Mitu, Ekmeci, Manoilă, Covaci și Mircea. Evident, UTA rămâne lider după 8 partide, fiind neînvinsă (6 victorii și 2 egaluri) și având 20 de puncte la activ.

Balul a fost închis de echipa U17, care a reușit la rândul ei o victorie concludentă, chiar dacă nu la fel de spectaculoasă din perspectiva scorului. A fost 2-0 prin golurile marcate de Bădău și Blaga, iar în urma succesului, echipa urcă o poziție în clasament, pe locul 5, având 15 puncte acumulate în urma a 5 victorii și 3 înfrângeri. În meciul de ieri, Sorin Botiș și Marius Ciubăncan au trimis în teren următorul 11: Burtic – Joldea, Purdescu, Fukenhauzer, Nica, Bădău, Curtuiuș, Vâlcu, Buză, Olăroiu, Kyrychenko. Au mai jucat: Blaga, Bercea, Busu, Aslău, Maghiar.

Etapa viitoare echipele Academiei UTA vor evoluat în deplasare. Grupele U18 și U17 vor juca la Brașov împotriva celor de la Kids Tâmpla, în Liga de Tineret respectiv Liga Elitelor U17 iar în Liga Elitelor U16, echipa UTA-ei se va deplasa la Satu Mare pentru jocul cu LPS.

(foto: academia-uta.ro)

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției