Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II și Turnu au depistat doi bărbați din Egipt și unul din Camerun care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind documente de identitate care aparţineau altor persoane.

„În data de 09.10.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, călătorind ca pasageri într-un autoturism înmatriculat în Italia, doi bărbați care s-au legitimat cu un pașaport biometric având însemnele autorităților din Italia, respectiv o carte de identitate eliberată de autoritățile din România.

Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezente la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acestea au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări”, a declarat inspector de poliţie Alexandru Andrei Dincă. 

În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Egipt, în vârstă de 24, respectiv 41 de ani, care au intrat legal în ţara noastră în baza documentelor personale.

„Și la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, s-a prezentat în calitate de pasager, într-un autoturism înmatriculat în România, un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autoritățile din Belgia.

La verificarea documentului, colegii noștri au observat diferențe de fizionomie între persoana prezentă la control și cea din document, astfel i-a fost întreruptă călătoria și condusă la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare, unde s-a stabilit că persoana în cauză este cetățean din Camerun, în vârstă de 23 de ani”, mai declară inspector de poliţie Alexandru Andrei Dincă. 

În ambele cazuri, lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției