Comisia de Disciplină din cadrul FRF a anunțat repercusiunile pentru Damian Isac în urma eliminării din meciul cu CFR Cluj. Mijlocașul UTA-ei a primit două etape de suspendare, sancțiunea normală pentru un cartonaș roșu direct.

Surpriza (una neplăcută) a venit în ceea ce privește penalitatea financiară, una de 5.000 de lei, care pare exagerată. De ce spunem asta? Într-adevăr când vine vorba de faulturi care pun în pericol integritatea adversarului, regulamentul prevede amenzi mai mari. E normal să nu dai aceeași sancțiune pentru eliminări provocate de proteste sau un fault din postura de ultim apărător comparativ cu faulturi dure. Însă este ciudat felul în care comisia a judecat faze și situații similare. De exemplu în februarie, Alexandru Albu de la Rapid i-a produs lui Anas Achahbar (Sepsi), printr-un fault din spate, o ruptură parțială de tendon care l-a făcut pe batav să rateze tot restul sezonului și primele etape ale celui în curs. Pentru acea eliminare Albu a primit 3.000 de lei amendă. Isac ia cu 2.000 în plus în condițiile în care, deși faultul său a părut dur iar glezna umflată a lui Ciprian Deac i-a impresionat pe cei mai sensibili, CFR anunță că jucătorul ar putea fi în lot chiar joi împotriva celor de la Slavia Praga!

Revenind la aspectul sportiv al eliminării lui Isac, să spunem că acesta își va ispăși cele două meciuri de suspendare în dubla cu FCSB: duminică în meciul de campionat, de pe Arena Națională și miercuri, în cel de Cupă, de la Arad.

Indisponibilitatea lui Isac îi cam dă lui Ilie Poenaru planurile tactice peste cap, antrenorul UTA-ei recunoscând imediat după meciul de luni că există două variante: fie va păstra sistemul care a funcționat la meciul cu CFR și în acest 4-3-3 îl va înlocui pe Isac cu un alt jucător care poate evolua în acea poziție (Batha sau Ubbink ar fi variantele), fie va reveni la 4-2-3-1, caz în care Ubbink e în pole position pentru titularizare.

Dincolo de sistem, Poenaru mai trebuie să găsească o soluție și pentru jucătorul „under 21“. Cu Isac eliminat și Șteau incert din cauza unei accidentări, este foarte posibil să-l vedem titularizat duminică pe Claudiu Negoescu într-una dintre benzi, caz în care fie Stahl fie Otele ar ieși din schemă. Sigur, teoretic ar fi și alte variante dar e greu de crezut că antrenorul UTA-ei va risca de exemplu să joace în premieră cu Mociu în poartă, tocmai în fața unui adversar atât de puternic.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției