După un meci cu campioana CFR și o dublă cu o altă participantă în grupele cupelor europene, FCSB, UTA are parte mâine de un nou examen dificil. La Arad vine CS Universitatea Craiova, una dintre tradiționalele candidate la titlu, echipă care are jucători de echipa națională în componență și care este condusă de pe bancă tot de un fost selecționer. Ilie Poenaru are însă încredere că elevii săi se pot ridica la nivelul adversarilor, totul ținând aparent de capacitatea acestora de a avea aceeași încredere în propriile forțe. „Nu jucăm împotriva oricui, Craiova este o echipă care a investit foarte mult și își dorește câștigarea campionatului. Este o echipă cu joc elaborat, cu jucători buni unul contra unu, care evoluează și în naționala României, au o linie de mijloc foarte bună, care creează, sunt puternici la fazele fixe, au marcatori. Dar indiferent cu cine joci, e important ca pe lângă atitudine, să ai încredere și să ai plăcere să joci. Le-am spus jucătorilor să nu se teamă și să aibă încredere. Noi în momentul în care avem acea atitudine și acel entuziasm, putem juca de la egal la egal cu orice echipă. Știm ce joacă Craiova și nu vom schimba planul tactic, îmi doresc să jucăm ca și în meciul cu CFR. Este genul meci care le place și jucătorilor pentru că e o ambiție în plus să arate că putem fi la același nivel cu ei“ a declarat antrenorul UTA-ei.

Poate în alt context, suporterii s-ar fi mulțumit cu un joc bun și cu un punct câștigat, victoria fiind considerată un bonus. Însă Bătrâna Doamnă a alunecat în clasament până chiar deasupra liniei care face demarcația dintre supraviețuire și barajul de evitare a retrogradării. Ținând cont de acest lucru, Benga, Iacob & co. trebuie să se gândească la victorie, indiferent de forța adversarului, lucru confirmat și de antrenor: „Jucătorii simt presiunea clasamentului și vorbim despre asta, vorbesc și ei între ei despre asta, despre cum să ieșim din acea zonă, pentru că nu sunt mulțumiți. Nu sunt liniștiți din punctul ăsta de vedere și nici nu așteptăm alte meciuri pentru a ne reveni în clasament. Trebuie să o luăm meci cu meci și primul e Craiova. Respectăm Craiova dar până la un punct. Avem galeria de partea noastră iar noi acasă am făcut meciuri foarte bune, am pus presiune, ne-am creat ocazii și am marcat la fiecare meci. Avem nevoie de aceste puncte pentru că nu stăm bine în clasament. Trebuie să facem totul pentru a câștiga aceste trei puncte, începând de la determinare, concentrare, responsabilitate.“

Ilie Poenaru mai crede că succesul în meciul de mâine va depinde în mare măsură și de felul în care jucătorii săi vor evita greșelile individuale sau de șansa ca adversarii să nu speculeze aceste greșeli: „E vorba de concentrare, de reacție, de deciziile pe care le iei. Vorbim despre atacuri întârziate, alunecări în careu. Dar și adversarul te supune greșelii și sunt momente în care iei decizii mai rele. Ghinionul e că la noi acestea se transformă în gol, alte echipe au șansa să se rateze, ați văzut și aseară la Rapid – Farul. Noi am luat 12 goluri numai pe greșeli individuale.“

Pentru meciul de mâine, UTA nu se poate baza pe Andrei Chindriș, suspendat în urma cartonașului roșu încasat stupid miercuri în meciul de Cupă, dar nici pe mai vechii accidentați Orhan Ademi, Raul Șteau, Damian Isac și Marko Vukcevic. Singurul jucător care și-a revenit după problemele medicale și va fi mâine în lot, este Florentin Matei.

Meciul dintre UTA și CS Universitatea Craiova are loc mâine, pe Arena „Francisc Neuman“ începând de la ora 18.15 și nu 18.45 cum apare în mod eronat pe unele bilete achiziționate de suporteri în sistemul on line. Reprezentanții clubului au confirmat astăzi că este vorba despre o eroare iar ora de start este cea comunicată oficial de club și de LPF, anume 18.15.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției