Pentru a doua oară consecutiv, un meci de pe teren propriu al echipei UTA a fost „sold out“. Peste 10.000 de fani ai UTA-ei, plus câteva sute de suporteri ai oaspeților, au creat o atmosferă de mare meci. Galeria UTA-ei a cântat non stop, inclusiv în momentele în care echipa nu mai juca nimic și, era aproape evident că șansele de a mai obține ceva din această partidă stau cel mult sub semnul hazardului. Ca de obicei peluza a făcut abstracție de ceea ce era pe teren și a cântat cu abnegație pentru culori. Din punctul de vedere al susținerii, nu e nimic de reproșat nici tribunelor. Au împins de la spate echipa, au avut enorm de multă răbdare și au încercat să impulsioneze jucătorii agățându-se de fiecare mic licăr de speranță că jocul s-ar putea întoarce.

Răbufnirea din final, în care i s-a cerut demisia lui Ilie Poenaru, este normală dacă o judecăm în contextul întregului tur de campionat, în care fanii s-au simțit trădați în așteptările lor, atât ca joc cât și ca rezultate. Suporterii care plătesc printre cele mai scumpe bilete din țară, care de multe ori trec prin adevărate cazne pentru a intra în stadion și primesc ca răspuns din partea conducerii ignorare sau persiflare, care își cheltuie sute de lei lunar la fan-shop, care în ciuda rezultatelor vin la stadion și încurajează echipa, au și ei limitele lor în ceea ce privește răbdarea.

De remarcat că în afara scandărilor împotriva lui Ilie Poenaru, spiritele n-au degenerat. Galeria avut la final o discuție prelungită dar civilizată cu jucătorii (mai puțin cu Claudiu Keserü dar acela e un caz care va fi abordat separat), iar mulți dintre fanii din tribune chiar i-au aplaudat pe jucători. Și mai multe aplauze au primit însă fotbaliștii Craiovei, surprinși și ei de o asemenea atitudine de fair-play, cu care nu se întâlnesc pe multe stadioane din țară.

La final, antrenorul oaspeților, Mirel Rădoi, a făcut o reverență în fața publicului arădean, despre care a declarat următoarele: „Vă spun sincer că rar mi-a fost dat să văd o atmosferă ca cea din seara asta. De obicei te duci și vezi stadioane unde cântă doar suporterii din peluză însă ce-am trăit în seara asta aici e extraordinar. Felicitări orașului, celor de aici, tuturor celor care vin și susțin echipa din primul până în ultimul minut. Chiar mi s-a făcut pielea de găină când am auzit tot stadionul cum cânta și cum striga UTA Arad! După ce experiență am trăit în seara asta, chiar îmi pare rău că n-am venit să joc cu Naționala aici.“

Și, de remarcat faptul că, deși era vorba de un public rival, Mirel Rădoi n-a invocat faptul că indicațiile sale n-au putut fi auzite de elevii săi, așa cum a făcut-o din nou Marin Dună care, a justificat incapacitatea staff-ului nostru de a repara erorile tactice ale echipei din prima repriză, prin faptul că „nu se mai auzea nimic“.

(foto: uta-arad.ro, youtube/lpf)

Recomandările redacției