Pompierii militari ai Secției Bârzava au fost solicitați să intervină, În în data de 22.10.2022, în jurul orei 04.00 pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o cabană din localitatea Troaș.

Echipajul de intervenție ajuns la locul evenimentului a constatat că arderea se manifesta cu flacără și degajare de fum la nivelul acoperișului cât și la cele două încăperi ale cabanei, pe o suprafață de aproximativ 20 de mp.

„Intervenția promptă a pompierilor arădeni a făcut ca incediul să fie lichidat în limitele găsite. Din fericire nu s-au înregistrat victime iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind coş de fum necurăţat de funingine.

În acest sens, vă reamintim că necurăţarea coşului de fum duce la înfundarea acestuia cu funingine şi alte reziduuri rezultate în urma arderilor, iar uneori poate duce la autoaprinderea coşului de fum. Un coş de fum înfundat creşte riscul intoxicării cu monoxid de carbon din cauza faptului că fumul nu poate fi evacuat.

Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea coşurilor de fum cel puţin o dată pe an de către o persoană autorizată”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al ISU Arad.

FOTO: arhivă

Recomandările redacției