Așa cum bănuiam și așa cum anticipam în materialul prezentat alaltăieri, măsura înghețării salariilor a fost doar praf în ochi și o metodă infantilă de a speria jucătorii, probabil fără nicio acoperire juridică. Drept dovadă, Ilie Poenaru a afirmat astăzi că Alexandru Meszar a intrat azi dimineață în vestiarul echipei, promițându-le jucătorilor că salariile vor fi deblocate dacă vor învinge duminică pe FC Argeș, urmând ca doar primele să fie achitate abia după ce e echipa va reveni în obiectiv (locurile 1-8); precum un părinte care-și închide copilul în casă „pentru toată vacanța“, urmând să se răzgândească a doua zi, cu condiția ca cel mic să o ajute pe mama la curățenie. Greu de găsit corespondent în fotbalul profesionist pentru asemenea practici, greu de spus de asemenea în ce măsură poți impune respect și autoritate în fața jucătorilor astfel, dar până la urmă nu ne rămâne decât să sperăm că, într-un fel sau altul, această formă desuetă de folosire a dualității bici – zăhărel va funcționa măcar pe termen scurt, adică la meciul cu FC Argeș.

Principalul interesat de acest deznodământ este chiar antrenorul Ilie Poenaru, căruia conducerea i-a pus target: 7 puncte din 3 meciuri! Însă aceeași conducere, întruchipată de Alexandru Meszar, i-a asigurat astăzi pe jucători de faptul că antrenorul, staff-ul au parte de întreaga susținere (susținere până la prima înfrângere adăugăm noi). Nouă cumva toată această intervenție la nivelul echipei ni se pare ultima carte a conducerii în încercarea de menținere a stabilității la nivelul băncii tehnice. Probabil și Alexandru Meszar e conștient că valul nemulțumirii va fi atât de mare în cazul unui eșec duminică, încât păstrarea lui Poenaru ar deveni imposibilă. Și atunci, conducerea încearcă să intervină direct la jucători, încercând să producă o reacție acolo. Este probabil singura care poate, deoarece însuși antrenorul pare complet depășit de situație. Că de la Ilie Poenaru nu putem aștepta niciun șoc, o dovedește conținutul conferinței de presă de astăzi, unul în care antrenorul a repetat aceleași și aceleași mantre obositoare, fără conținut: „este important ce facem noi și nu ce face adversarul“, „băieții au înțeles“, „vom arăta bine atunci când vom elimina greșelile individuale“. Nimic concret despre alegeri tactice care să fi favorizat acele greșeli, nimic despre schimbări fundamentale care să eficientizeze jocul, niciun mesaj pozitiv, de încredere în capacitățile jucătorilor și în valoarea lor. Mesajul indus de întreaga conferință de presă este „eu ca antrenor am făcut ce trebuie, jucătorii nu dau randament din vina lor, șansa noastră este că ne așteaptă meciuri cu adversari mai slabi decât ultimii“. E greu de crezut că aruncând de săptămâni de zile toată responsabilitatea în cârca jucătorilor (asta după ce la începutul sezonului ai procedat exact invers), poți câștiga vestiarul. Și atunci, intervenția externă e binevenită.

Probabil tocmai de aceea, Ilie Poenaru a ținut să facă exces de zel comportându-se ca un adevărat agent de PR al conducerii. Că a dus mai departe mesajul transmis de Alexandru Meszar cum că „înghețarea salariilor n-are nicio legătură cu eventuale probleme financiare ale clubului“ e de înțeles. Să spui însă, ca antrenor, că „în conturile clubului sunt fondurile necesare pentru susținerea activității pe următoarele 6 luni“ (!!!!!) frizează ridicolul. În condițiile unui fotbal sărac, care se întreține din fonduri venite cu țârâita de la televiziuni sau administrațiile locale, să susții așa ceva nu poate decât să declanșeze hohote de râs. Probabil că nici echipele „bogate“, cu acționariat privat, nu se pot lăuda cu așa ceva. Domnul Ilie Poenaru probabil crede că dacă încearcă să ne convingă că UTA s-a transformat peste noapte, din punct de vedere managerial, în Bayern München, asta îi va salva postul. Unica lui salvare însă poate veni doar din teren; de la jucătorii pe care-i acuză după fiecare meci că prin greșelile lor îi sabotează munca și ideile.

(foto: uta-arad.ro)

  • Ioan spune:

    Demisia, sunt în stare sa pun pariu ca argeșenii vor pleca cu toate punctele de la Arad! Asta spune și statistica! De câte ori a bătut UTA pe Argeș la Arad în ultimii 2 ani? Dacă nu ma înșel niciodată și nici duminica nu o va face, as vrea sa ma înșel și după sa mi cer scuze dar nu va fi cazul!

  • Farmacologul spune:

    Posibil ca toate declarațiile astea sa fie pt public…public care îl acuza pe Meszar ca nu se implica la echipă…și transmite mesaje din astea pe care sigur nu le crede..

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției