„Vulturii violeți“ l-au instalat în această săptămână pe banca echipei, pe Marius Croitoru, cel care îl înlocuiește pe Andrei Prepeliță, demis după o lungă perioadă în care se afla „în vizorul“ primarului Piteștiului, Cristian Gentea. Cum cea mai mare pondere în bugetul clubului din Trivale, o au sumele vărsate de la bugetul local, edilul orașului se comportă precum un veritabil patron de echipă, postură din care a și explicat de l-a demis pe un antrenor care, nu doar că este un fost jucător important al echipei, dar a și dus-o pe FC Argeș sezonul trecut în play-off. Primarul însă dorea fotbal spectaculos: „Recunosc că am avut performanțe dar nu mi-a plăcut ce jucam“ spune Gentea care acum este mai aproape de a-și vedea visul împlinit, acela de a-i vedea pe favoriți jucând precum Barcelona. Cu Marius Croitoru pe bancă, speră primarul, Argeșul va avea posesia, va ataca și va practica un fotbal spectacol. Greu de crezut că stilul de joc al unei echipe se poate schimba peste noapte, dar când ai un șef atât de pretențios și dificil, e clar că trebuie să încerci să îl mulțumești încă din prima zi de activitate. Așadar, nu e greu de anticipat că, în măsura în care poate face ajustările necesare după doar două zile de antrenamente, Marius Croitoru le va cere mâine elevilor săi să joace ofensiv, pentru a-și mulțumi noul „patron“. De altfel și unul dintre jucătorii piteșteni care a mai lucrat cu Marius Croitoru, anume Andrei Tofan, confirmă principiile de joc ale noului antrenor: „îmi place că cere echipelor sale să joace, să practice un fotbal frumos.“

Dincolo de stilul de joc, un aspect la fel de important îl reprezintă cel al atitudinii jucătorilor, la primul meci cu noul antrenor pe bancă.  Secundul lui Croitoru (care nu are nici el licența Pro, la fel ca Ilie Poenaru), Constantin Schumacher a declarat la ultima conferință de presă, legat de acest subiect: „la venirea unui nou antrenor, jucătorii sunt dornici să arate că pot  mai mult decât au arătat până atunci, cei care nu au fost în primul 11 să arate că merită să fie acolo. Marius le dă o libertate mai mare jucătorilor dar așteaptă de la ei să fie profesioniști și cred că asta îi poate face să dorească să își demonstreze valoarea. De asemenea jucătorii au ocazia să demonstreze că merită să rămână la echipă, deoarece vine perioada de mercato și contează foarte mult ce vor arăta ei în meciurile care urmează.“ De altfel, la prima conferință de după instalare, Marius Croitoru însuși a confirmat că are în plan schimbări de lot în iarnă: „Este normal că în iarnă va fi o restructurare a lotului, pentru că fiecare antrenor are viziunea lui asupra jocului.“ Așadar în aceste condiții, pe lângă fotbalul ofensiv, putem anticipa că vom da mâine peste un FC Argeș în care fiecare jucător va simți că dă concurs pe postul pe care joacă, astfel că mai mult ca sigur, concentrarea și dispoziția la efort a fotbaliștilor oaspeți, va fi la cote foarte ridicate.

Înainte de FC Argeș, Marius Croitoru a mai antrenat două echipe: FC Botoșani și FC U. Craiova 1948. La niciuna dintre echipe n-a reușit să câștige primul meci. Pe banca moldovenilor a înregistrat un 0-0 pe teren propriu cu Astra Giurgiu iar la FC U. Craiova 1948 a pierdut cu 2-1 în deplasare la Farul Constanța. Contra UTA-ei, proaspătul antrenor are un bilanț pozitiv: 2 victorii, 2 remize și o înfrângere. Aceasta din urmă a fost înregistrată însă tocmai în acest sezon când a pierdut la Arad cu FC U. Craiova 1948. Atunci, pe 26 august, a fost 2-1, golurile echipei noastre fiind marcate de Philip Otele și Virgiliu Postolachi. În precedentele vizite făcute la Arad, cu FC Botoșani, Croitoru a plecat de fiecare dată cu același rezultat: 0-0.

(foto: argesfc.ro)

Recomandările redacției