Un punct desparte în clasament adversarele din această după-amiază. La granița dintre turul și returul sezonului regular, UTA a acumulat 16 puncte, în timp ce piteștenii, cu unul mai mult. Diferența de locuri în clasament este însă una mai mare, Bătrâna Doamnă începând partea a doua a campionatului pe loc de baraj (14) în timp ce argeșenii se află pe poziția a 11-a. Dacă din punct de vedere al ierarhiei generale disputa pare echilibrată, cu un ușor avantaj pentru oaspeți, când vine vorba de clasamentele întocmite în funcție de jocurile disputate „acasă“ respectiv „în deplasare“, UTA este avantajată. Echipa noastră se află pe locul 8 într-un clasament care ține cont doar de partidele disputate în fața propriilor suporteri, cu 3 victorii, 2 rezultate de egalitate și 2 înfrângeri. În schimb FC Argeș este în acest moment cea mai slabă echipă „de deplasare“ din campionat, având contabilizate doar o victorie și o remiză în 7 partide.

Din punct de vedere al formei sportive, la ambele echipe situația se prezintă sumbru. Atât UTA cât și FC Argeș au câte o singură victorie în ultimele 7 meciuri: Bătrâna Doamnă în Cupă la Suceava iar FC Argeș în campionat, pe teren propriu cu CS Universitatea Craiova. În rest, 2 remize și 4 înfrângeri pentru fiecare dintre ele. Ultima victorie pe teren propriu a arădenilor a putut fi consemnată pe 26 august, când Otele și Postolachi marcau pentru victoria, 2-1 cu FC U Craiova 1948, pe banca oltenilor aflându-se atunci tocmai noul antrenor al argeșenilor, Marius Croitoru. Actuala sa echipă a obținut toate cele trei puncte pe un teren străin tot în august, când „vulturii violeți“ au câștigat derby-ul județului, la Mioveni.

Și, dacă tot am pomenit de noul antrenor al celor de la FC Argeș, să punctăm faptul că e de anticipat ca echipa oaspete să vină foarte motivată și resuscitată mental, așa cum se întâmplă de obicei cu echipele care schimbă antrenorul. De cealaltă parte însă, în tabăra UTA-ei, lucrurile nu par foarte liniștite. Ilie Poenaru este contestat de suporteri, conducerea i-a impus un target de 7 puncte în următoarele 3 partide iar echipa nu pare să-i mai răspundă la comenzi. Conducerea clubului a intervenit și a anunțat prima dată înghețarea salariilor iar apoi deblocarea lor dar doar cu condiția victoriei în această seară. Așadar la meciul de azi, presiunea este pe UTA.

La echipa noastră va lipsi Paul Anton, suspendat o etapă după eliminarea din etapa trecută, respectiv Marko Vukcevic, Damian Isac și Orhan Ademi, toți trei accidentați. Revine Andrei Chindriș, care și-a ispășit suspendarea dictată după eliminarea din Cupă cu FCSB. De asemenea Raul Șteau și-a revenit după accidentare și va fi în lot dar Ilie Poenaru a precizat că nici el și nici Florentin Matei nu sunt pregătiți să joace 90 de minute. La oaspeți vor lipsi Turda (accidentat) și Alceus (suspendat).

Ultimele întâlniri dintre cele două echipe, au programat câteva dueluri memorabile. În primul rând să nu uităm că cele două au obținut împreună promovarea în prima ligă, în vara lui 2020, după un 1-1 în Trivale, cu un final foarte intens din punct de vedere emoțional. Apoi, în aceste două sezoane și jumătate care au urmat, UTA a reușit să o învingă o singură dată pe FC Argeș, pe 23 iulie 2021 tot într-un meci jucat la Pitești. La Arad însă mereu șansa a fost de partea argeșenilor. În sezonul 2020-2021, UTA în 10 oameni a deschis scorul în finalul meciului doar pentru a primi apoi două goluri în minutele adiționare iar un an mai târziu piteștenii câștigau din nou, cu un gol pe final după ce până atunci UTA ratase o duzină de ocazii uriașe. Ultima dată cele două s-au întâlnit în vară, în prima etapă a campionatului. FC Argeș a câștigat cu 2-0, prin golurile marcate de Betrand, după un meci în care Bătrâna Doamnă a evoluat foarte slab.

Ilie Poenaru și Marius Croitoru s-au întâlnit de 5 ori în carieră și niciodată partidele dintre ei nu s-au încheiat la egalitate. De 3 ori au învins echipele lui Poenaru, de două ori cele ale oaspetelui de astăzi. De punctat și faptul că asistăm la un duel al antrenorilor care nu dețin licența Pro. Dacă în cazul lui Poenaru, acesta a făcut cursurile dar a picat examenul final, omologul său nu a fost interesat până acum de cursurile școlii de antrenori. Cei doi sunt înlocuiți la declarațiile oficiale de după meci, de Marin Dună respectiv Constantin Schumacher.

Meciul de astăzi va fi arbitrat de craioveanul George Găman. Acesta a mai arbitrat-o de 9 ori pe UTA iar bilanțul nu este favorabil echipei noastre: Au fost doar 2 victorii, și acelea acum aproape un deceniu, una dintre ele (3-0 la Arad) chiar împotriva adversarei de astăzi. În rest, 2 remize și 5 înfrângeri, ultima dintre ele fiind eșecul de pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș, înregistrat în luna ianuarie. Pe FC Argeș, Găman a arbitrat-o de 6 ori și nici piteștenii n-o duc mai bine cu oficialul din Cetatea Băniei. Au doar o victorie, o remiză și 4 înfrângeri. Spre deosebire de UTA însă, piteștenii au mai fost „fluierați“ de acest central în sezonul actual, la meciul pierdut în deplasare, cu FCSB, 2-3. Atunci, piteștenii l-au acuzat de „arbitraj șmecheresc“, invocând un penalty neacordat și mai multe decizii la limită, luate mereu împotriva echipei lor. În turul campionatului, Găman a fost delegat la 9 partide, în care a dictat 48 de cartonașe galbene, o eliminare pentru cumul de avertismente și 3 lovituri de la 11 metri. În afară de meciul amintit, a mai avut probleme și la Petrolul – Voluntari, meci rămas celebru pentru faptul că centralul din Craiova l-a eliminat pe… șoferul autocarului celor de la Petrolul!

Găman va fi asistat la cele două tușe de Adrian Popescu (tot din Craiova), respectiv Vladimir Urzică (Piatra Neamț). Arbitru de rezervă este Kovacs Szabolcs (Carei) iar în camera VAR vor lua loc Viorel Flueran (Craiova) și Bogdan Dumitrache (București). Arbitrajul va fi supervizat de Marcel Savaniu (Satu Mare) în timp ce observator de joc din partea LPF va fi Ion Craiu (București).

Partida din acestă seară va începe la 18.15. La ora meciului, conform site-ului weather.com, se anunță 13 grade, urmând ca temperatura să scadă cu 2 grade în următoarele ore. Conform aceleiași prognoze vântul va sufla cu 3 km/h iar șansele de ploaie sunt de 7%. Cum în ultima perioadă nu a plouat la Arad, avem toate premisele ca deseară echipele să beneficieze de un gazon bun. Bilete pentru meciul din această seară se mai găsesc atât în sistemul online (secțiunea „ticketing“ de pe site-ul oficial uta-arad.ro) cât și la stadion, începând cu ora 14.00. Legat de atmosferă, reamintim că peluza arădeană a comunicat că va păstra tăcerea pe toată durata primei reprize, în semn de protest la adresa abuzurilor jandarmeriei. Partida va putea fi urmărită și pe posturile Digi Sport 1, Prima Sport 2 și Orange Sport 1.

(foto: uta-arad.ro)

  • Ioan spune:

    Cred ca FC Argeș se va impune, UTA nu are nici echipa competitiva dar nici antrenor cu școala! Un gealat nu se poate impune la o echipa cu tradiție și trofee!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției