Deși spune că în ordinea priorităților, banderola de căpitan de echipă este printre ultimele sale griji, Laszlo Balint a surprins la Ploiești nu atât prin așezare sau componența primului 11 (nici nu prea avea cum dat fiind timpul scurt și opțiunile limitate avute la dispoziție) cât prin așezarea banderolei pe brațul lui Paul Anton; semn că alegerea din vară a jucătorilor, care i-au investit cu această demnitate pe Claudiu Keseru, Desley Ubbink și Florin Iacob, nu mai este valabilă, din moment ce ultimul s-a aflat în teren.

Din păcate banderola nu l-a făcut pe Paul Anton să iasă prea mult în evidență din punct de vedere al calității jocului, evoluția lui fiind în aceeași notă palidă și fără substanță, precum a coechipierilor săi. La final, în numele vestiarului, nou căpitan și-a făcut mea culpa și a cerut echipei mai mult concentrare în deciziile și execuțiile individuale: „Luăm niște goluri prea ușor pentru nivelul primei ligi, lucrul ăsta ne costă. Am controlat partida dar a venit faza penalty-ului și totul s-a rupt. Să nu se înțeleagă că dau vina pe Chindriș, e colegul nostru și toți pierdem sau câștigăm împreună. Dar trebuie să eliminăm greșelile și fiecare în poziția lui să fie mai atent. Nu doar fundașii sunt de vină, toată echipa se apără, de la primul atacant până la ultimul fundaș. Trebuie să fim mai concentrați, mai responsabili.“

Chiar dacă acest lucru nu s-a văzut în teren, Anton a dat de înțeles că Laszlo Balint a încercat să schimbe ceva în jocul echipei dar jucătorii n-au reușit să pună în practică acele schimbări: „Când se schimbă un antrenor se produce un șoc, un declic. E clar că noul antrenor are altă idee de joc, sper să ne adaptăm cât mai repede la cerințele dânsului, să punem în practică ce ne cere și să adunăm puncte, pentru că asta este ceea ce e mai important. Din păcate, parcă pedalăm în gol. Nu avem luciditate, ajungem în ultima treime dar nu suntem inspirați. Trebuie să înțelegem momentul pentru că doar noi putem scoate echipa de unde e, n-o să vină altcineva să o facă“ a declarat Anton.

E interesant de văzut dacă fostul mijlocaș al echipei naționale va păstra banderola și după revenirea lui Alexandru Benga, jucătorul cel mai constant în evoluții de calitate în acest sezon și care, datorită abnegației și calităților morale, este cerut insistent ca și căpitan al echipei, de către suporteri, de mai multe săptămâni.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției