Mutarea amicalului dintre UTA și Vojvodina Novi Sad, de pe Arena „Francisc Neuman“ pe stadionul „Otto Greffer“ din Șiria, a provocat reacții de nemulțumire în rândul fanilor Bătrânei Doamne. Rețelele de socializare s-au umplut de comentarii negative, care acuză conducerea clubului de incompetență în felul în care au tratat organizarea acestui meci, în condițiile în care era de anticipat că anotimpul ploios și dubla Naționalei U20 vor afecta serios gazonul de pe singurul stadion al Aradului, care și așa nu are o calitate grozavă.

Iată că după aceste comentarii individuale, a venit și prima reacție organizată, de grup și ea aparține suporterilor din peluză, care consideră că mutarea meciului reprezintă o dovadă de lipsă de respect. Într-un comunicat scurt dar tăios, ultrașii arădeni taxează atât conducerea clubului cât și administrația locală și factorul politic, anunțând că nu se vor prezenta la meci. Iată comunicatul integral:

O nouă pată pe imaginea Bătrănei Doamne…

Tocmai acum, când ne bucuram de organizarea unui amical internațional în compania unui adversar al cărui nume are rezonanță pentru fotbalul din această parte a Europei, iată că asistăm la o nouă batjocură. Conducerea clubului UTA a anunțat în ultimul moment că meciul nu se va mai disputa pe noua arenă Francisc Neuman ci, surpriză… pe stadionul din Șiria.

Considerăm că această decizie este o insultă atât față de sutele de suporteri care își achiziționaseră deja bilet, cât și față de Vojvodina Novi Sad, echipa invitată. Se demonstrează încă odată cât de puțin contează imaginea acestui club pentru cei care se ocupă de el, dar și pentru autoritățile locale, care nu au fost în stare să asigure un gazon de calitate la inaugurarea arenei Francisc Neuman, nu s-au ocupat de întreținerea lui nici ulterior, iar acum tratează cu indiferență această problemă în timp ce încearcă să acapareze atenția aducând naționala U20 să joace aici, pe un teren impracticabil în timpul iernii.

În acest context, grupurile noastre au decis să nu se mai prezinte la partida de mâine și să nu mai accepte încă o astfel de umilință. Ne amintim cu tristețe exilul sumbru la care UTA a fost supusă recent prin mutarea la Șiria, dar speram că lucrurile s-au schimbat…“

(facebook: UltrasArad)

  • KFK -METAMORFORTZE spune:

    A trecut vara și reparațiile la instalația de drenaj precum și înlocuirea bazinului nu s-au întâmplat, politrucii Aradului pt. imaginea lor aranjează meciuri ale naționalei U20 (dar Bibarț vrea să aducă și națională mare în viitor) cu ocazia cărora ne facem de râs din cauza bazinului.
    Chiar așa de țărănist să fie Bibarț ? De fapt toți sunt niște impostori de politruci !

  • KFK -METAMORFORTZE spune:

    Revin și-mi cer scuze că n-am verificat ne-am scris înainte de a trimite textul, este vb despre gazon și nu bazin !

  • király andrás spune:

    Stadionul se numește Otto Greffner. Otto Greffner istoric, muzeograf originar din Șiria a fost un pasionat al sportului, fotbalului.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției