În urmă cu câteva minute s-a încheiat meciul amical desfășurat pe stadionul „Otto Greffer“, dintre UTA și Vojvodina Novi Sad. Echipa noastră a învins cu 2-1, goluri marcate în repriza secundă de Godwin și Batha (dintr-un penalty obținut tot de Godwin), respectiv Topic. Din păcate, pe lângă lucrurile utile desprinse de Laszlo Balint din această partidă, UTA a plătit acest meci de pregătire cu două accidentări. Florin Iacob a devenit indisponibil la încălzire, iar Erico da Silva a cerut schimbare după numai 11 minute de joc. Ghinioanele au continuat și în partea a doua, când Godwin, intrat de un sfert de oră și cu realizări decisive, a trebuit înlocuit la rândul său. Să sperăm că accidentările totuși nu sunt grave, având în vedere că echipa noastră și așa are lotul subțiat de numeroase probleme medicale.

UTA a dominat prima repriză, încercând să etaleze un joc combinativ însă viteza de deplasare a mingii a fost mult influențată de starea terenului. Ubbink a fost cel mai activ jucător, încercând câteva pase filtrante, care din păcate n-au fost valorificate de coechipierii săi. În jocul nostru s-a văzut aceeași problemă cronică, în sensul că am dus mingea foarte ușor până în ultimii 20 de metri dar acolo mai mereu ultima pasă era fie greșită, fie neînțeleasă de adresant. Batha a avut un șut periculos în prima parte a reprizei, apoi spre finalul celor 45 de minute, Ubbink și Stahl au mai avut două oportunități dar olandezul a tras în blocaj iar jucătorul de bandă a fost anticipat de portarul advers.

După pauză jocul și-a pierdut din coerență în urma numeroaselor modificări din cele două echipe, dar din fericire au apărut golurile. Prima ocazie a reprizei secunde i-a aparținut lui Godwin care a șutat defectuos din mijlocul careului. Nigerianul se va revanșa însă imediat, în minutul 54, când va relua simplu, cu latul, în plasă, o centrare venită de pe stânga de la Jobello. Sârbii înscriu 5 minute mai târziu dar golul e anulat pentru ofsaid. Godwin iese din nou în evidență în minutul 61 când scoate un penalty, transformat de Idriz Batha. Din păcate la faza la care a obținut penalty-ul  Godwin s-a accidentat și Laszlo Balint l-a retrimis în teren în locul său pe Raul Șteau. Negoescu este aproape de 3-0 dar ratează preluarea la o centrare a lui Șteau. Oaspeții vor reduce din avantaj în minutul 83 printr-un gol marcat de Topic, aceasta fiind și ultima fază importantă a meciului.

UTA a evoluat în următoarea componență: Balauru – Abeid (46. Maxim), Erico (12. Hoxhallari), Benga, Șteau (46. Dobrescu) – Batha, Matei – Stahl, Ubbink (46. Negoescu), Otele (46. Jobello) – Keserü (46. Godwin, 65. Șteau)

Recomandările redacției