Din păcate pauza competițională n-a rezolvat nimic în jocul UTA-ei. Am văzut în această seară aceeași lipsă de orizont, aceleași mingi bubuite la întâmplare, aceleași erori tehnice, aceeași apărare labilă și aceleași gesturi prostești care duc la eliminări. Sigur, terenul a fost execrabil dar până la urmă timp de 45 de minute asta a avantajat UTA pentru că jocul eminamente de luptă a egalizat raportul de forțe. După pauză însă Sepsi s-a adaptat mai bine la condiții și a arătat că atunci când ai valoare, poți juca fotbal și pe un teren greu.

UTA a început în atac meciul, încercând să spargă blocul defensiv al oaspeților prin acțiuni în flancuri, purtate de Pop și Otele. Ocazia de gol va veni însă din fază fixă, Benga reluând cu capul spre poartă în urma unui corner, dar Niczuly a reținut fără probleme. Sepsi a replicat prin Cosmin Matei care a tras de la 16 metri, puțin pe lângă poartă. UTA încearcă să producă pericol și pe centru, Pop îl angajează bine pe Postolachi dar acesta ezită să tragă și este blocat în careu. Cea mai mare ocazie o va avea echipa din Sfântu Gheorghe la jumătatea reprizei, când o minge trece prin toată apărarea arădeană, ajunge la Păun aflat singur în careu, acesta încearcă să îl lobeze pe Iacob dar portarul nostru reușește să agațe mingea. A fost faza care a anuțat deschiderea scorului. În minutul 26, la o fază fixă la poarta UTA-ei, Keseru îl faultează pe Cosmin Matei pe linia careului de 16 metri. Cătălin Popa dictează inițial lovitură liberă dar după câteva minute de parlamentări cu cei din camera VAR, schimbă decizia și arată punctul de la 11 metri. Execută același Cosmin Matei care înscrie. 0-1! Imediat după reluarea jocului Otele apare surpinzător în careul mic al lui Sepsi și recepționează o centrare a lui Abeid, împingând simplu balonul în plasă. 1-1! Până la pauză nu am mai remarcat decât intervențiile foarte bune ale lui Benga în defensivă.

Repriza a doua începe cu Sepsi mult mai hotărâtă. Acțiunile în viteză ale oaspeților surprind apărarea arădeană care se clatină. Benga intervine excelent la Safranko dar peste numai 3 minute este fentat ușor de Ștefănescu, iar acesta trage fără speranțe pentru Iacob 1-2!. Balint face schimbări, îl scoate pe Keseru și îl trece pe Otele în locul lui, banda stângă fiind ocupată de Stahl. Nu se schimbă însă nimic. Ștefănescu reia din 6 metri dar Iacob intervine providențial. Golul a fost doar amânat deoarce Tudorie, intrat în locul lui Safranko, scapă din marcaj și face 3-1 pentru echipa sa. Și, ca lucrurile să fie pe deplin lămurite, Abeid intră într-un clinci cu Aganovic, acesta se tăvălește pe gazon iar Popa după ce consultă reluarea oferită de VAR îl elimină pe fundașul UTA-ei. Ultimele 20 de minute vor fi chinuitoare, cu UTA resemnată iar Sepsi pasând la trecerea timpului. Cu toate acestea Păun va înscrie golul 4 în prelungiri, asta pentru a pune și mai multă sare pe rana utiștilor.

UTA – Sepsi OSK  1-4 (1-1) 

  • Vineri, 2 decembrie 2022, ora 15:30
  • Arad, Arena ”Francisc Neuman”;
  • Au marcat: Otele (30) /  C. Matei (29 – pen.), Ștefănescu (53), Tudorie (64), Păun (90+5)
  • UTA: Iacob – Vukcevic, Batha,  Benga (cpt), Abeid – Pop (72. Dobrescu), Anton, Matei (Cibi), Otele – Keseru (57. Stahl), Postolachi (70. Godwin). Rezerve: Balauru – Maxim, Bota, Șteau, Jobello. Antrenor: Laszlo Balint.
  • Sepsi: Niczuly (cpt) – Aganovic (86. Dimitrov), Ninaj, Tamas, Dumitrescu – Rodriguez (86. F. Junior), Păun, C. Matei – Rondon (86. Varga), Safranko (60. Tudorie), Ștefănescu (73. I. Gheorghe). Rezerve: Began – Ispas, Ciobotariu, Achahbar. Antrenor: Cristiano Bergodi.
  • Cartonașe galbene: Cibi / Ștefănescu, Tudorie
  • Cartonaș roșu: Abeid (69)
  • Arbitri: Central: Cătălin Popa / Asistenți: Mircea Orbuleț, Romică Bîrdeș / Oficial 4: Kovacs Szabolcs / VAR: Rareș Vidican, Alexandru Cerei.
  • Observatori: Arbitraj (FRF): Nicolae Grigorescu / Joc (LPF): Viorel Ilinca.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției