Locurile 14 și 15 din Superliga au terminat la egalitate, 0-0, la capătul unui meci care, ținând cont de locurile din clasament ale celor două echipe și mai ales de suprafața de joc, a fost mult mai spectaculos decât era de așteptat. Cele două echipe au încercat să câștige, pe cât posibil au încercat să combine și au creat multe faze de poartă. UTA a avut argumente în plus în prima repriză, când a ratat ocazii foarte mari dar partea a doua a meciului a aparținut gazdelor. Ținând cont de asta, putem considera rezultatul ca fiind echitabil.

Meciul a început abrupt cu numeroase ocazii de ambele părți. Otele și Keșeru amenință poarta lui Gorcea dar sunt impreciși la finalizare. Thiam îl testează pe Iacob cu un șut de la distanță dar portarul nostru e la post. Își încearcă norocul de la 16 metri și Bălan dar mingea trece puțin peste bară. În replică Otele deviază pe spate o minge în urma unui corner, dar Ilie se interpune pe traiectoria mingii. De la jumătatea reprizei UTA pune clar stăpânire pe joc. O combinație Keșeru – Batha este finalizată de albanez dar mingea e deviată. Dobrescu trage de la 25 de metri dar peste poartă. Finalul de repriză e electrizant. Vukcevic îl servește ideal pe Otele dar acesta singur cu Gorcea ratează total execuția. Tot Otele reia milimetric pe lângă poartă din mijlocul careului, pentru ca apoi nigerianul să se afle la capătul unei mingi respinse de Gorcea după șutul lui Ubbink, dar lovitura sa de cap se oprește în pieptul lui Ilie.

Repriza secundă va avea un scenariu diferit în sensul că gazdele vor domina ostilitățile, creându-și chiar și câteva ocazii importante de gol. Simion îl remarcă pe Iacob iar apoi Thiam trage puțin peste poartă din poziție bună. UTA are o replică destul de palidă, printr-un șut al lui Ubbink, prins fără probleme de portarul gazdelor. Cea mai mare ocazie vine în minutul 65 Chipciu îl depăștește pe Iacob cu o centrare dar Bălan reia cu capul din trei metri peste poarta goală. UTA face tot mai greu față din punct de vedere fizic. Dobrescu gafează în fața lui Chipciu dar acesta nu reușește să finalizeze eficient. Benga comite și el două gafe mari dar din fericire clujenii nu profită. Capul lui Fulop peste poartă, din 7 metri va fi ultima ocazie a meciului deoarece ultimele 20 de minute vor deveni o adevărată bătălie în mocirla de pe Cluj Arena iar jucătorii celor două echipe nu vor mai reuși să producă nimic periculos la cele două porți.

UTA obține doar un punct la Cluj, în condițiile în care și-a propus victoria dar sunt destule aspecte pozitive de luat în calcul după acest meci: faptul că ne-am apărat eficient, spiritul de luptă și parțial chiar și jocul de construcție care a produs câteva ocazii importante. Minusurile ar fi reprezentate de factorul fizic precum și de imprecizia la finalizare.

Universitatea Cluj – UTA  0-0

  • 11 decembrie 2022, ora 14:30, ”Cluj Arena”
  • Cartonașe galbene: Bălan, Simion, Ispas, Vlădoiu / Batha
  • U. Cluj: Gorcea – Vlădoiu, Fl. Ilie, Ispas, Briceag – Remacle (46. Fulop), Simion, Purece (34. Pires) – Chipciu (cpt), Bălan (77. E. Fernandes), Thiam. Rezerve: Iliev – Romeo, Pițian, Horșia, Hofman. Antrenor: Eugen Neagoe
  • UTA: Iacob – Vukcevic, Benga (cpt), Hoxhallari, Dobrescu – Batha, Anton (75. Cascini) – Pop (85. Maxim), Ubbink (90+3. Isac), Otele (85. Jobello) – Keșeru (75. Postolachi). Rezerve: Balauru – Șteau, Stahl, Godwin. Antrenor: Laszlo Balint
  • Arbitri: Central: Ionuț Coza (Cernica) /  Asistenți: Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Marius Marchidanu (Brăila) / Oficial 4: Cătălin Popa (Pitești) / VAR: Marian Barbu (Făgăraș), Gabriel Stroe (Pitești)
  • Observatori: Abitraj (FRF): Cornel Fecioru (București) / Joc (LPF): Romulus Chihaia (București)

(foto: uta-arad)

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției