Site-ul as.ro a publicat în această seară o informație în exclusivitate, conform căreia UTA se află pe lista cluburilor care au interdicție la transferuri. Informația ar apărea pe o platformă a FIFA, la care au acces doar cluburile.  Clubul UTA a comunicat în urmă cu puțin timp că interdicția este cauzată de neplata până în acest moment a grilei de formare pentru nigerianul Philip Otele, venit la UTA în iarna anului trecut de la clubul lituanian Zalgiris Vilnius. Iată comunicatul integral postat pe site-ul oficial al clubului:

„Clubul UTA nu are niciun litigiu pe rol la FIFA cu vreun jucător sau vreun club, cărora să le datoreze o sumă de bani. FIFA a stabilit o taxă de formare pentru jucătorul Philip Otele, transferat la clubul nostru din postura de fotbalist liber de contract, sub vârsta de 23 de ani. Măsura de interdicție s-ar aplica doar daca UTA nu achită suma până la prima perioadă de mercato, dar clubul nostru și-a asumat plata acestei taxe la momentul transferului pe care o va achita în curând.“

Am solicitat clubului UTA și o informație referitoare la suma pe care trebuie să o achite clubul, însă aceasta ne-a fost refuzată (vom reveni asupra subiectului).

Sigur, comunicatul clubului încearcă să liniștească apele, prin ideea că această interdicție încă nu este activată (logic, fiind o interdicție la transferuri, normal că ea devine efectivă abia în momentul în care începe perioada de transferuri) iar acel termen „în curând“ nici el nu are darul de a calma temerile suporterilor, din moment ce suntem deja la jumătatea lunii decembrie iar perioada de transferuri se deschide pe 17 ianuarie, adică peste o lună.

Nici măcar nu vrem să ne gândim la scenarii apocaliptice cum că problema nu ar fi cea semnalată, anume grila de formare a lui Otele, sau că motivul întârzierii plății acesteia (totuși jucătorul e de aproape un an la Arad) o reprezintă problemele financiare îndelung negate de către conducerea clubului. Chiar și acceptând explicațiile oferite prin acest comunicat, nu putem să nu ne temem că ne vom trezi iarăși că am transferat X jucători, care vor ajunge la Arad abia după Y săptămâni, pentru că au intervenit cine știe ce blocaje birocratice cauzate de faptul că UTA a așteptat să treacă sărbătorile de iarnă pentru a-și plăti datoria. Suntem paranoici? Poate, dar nu putem să uităm că pe Otele l-am transferat în ianuarie și a ajuns la Arad o lună mai târziu iar transferul lui Aly Abeid a fost anunțat în iunie iar jucătorul a văzut Aradul abia în august.

Echipa e pe loc retrogradabil, are nevoie urgentă de întăriri iar Laszlo Balint trebuie să aibă jucătorii la dispoziție încă din prima zi de pregătire a părții a doua a sezonului, asta dacă nu vrem să ne batem joc de șansa de a ieși din zona roșie a clasamentului. Deja antrenorul a tras un semnal de alarmă că poziția din clasament și posibilitățile financiare fac ca jucătorii de calitate să ne refuze. Ori această „surpriză“ nu ne ajută cu nimic în a convinge potențialii jucători că pot semna fără griji cu UTA; ba dimpotrivă. Sperăm ca cei din conducerea clubului să gestioneze cu mult mai multă responsabilitate rezolvarea acestei probleme decât felul în care tratează comunicarea cu suporterii.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției