În amicalul cu TSV 1860 München, Laszlo Balint a avut un singur fundaș dreapta în lot, este vorba despre tânărul Sarkozi Hunor, produs al Academiei și care a fost rechemat din împrumutul la Progresul Pecica, în lipsă de soluții pentru banda dreaptă a apărării. Reamintim că Marko Vukcevic a pierdut startul cantonamentului din Antalya din cauza unui virus, iar Cristian Maxim a fost lăsat la Arad pentru că în cazul lui și al lui Negoescu, UTA încearcă să le găsească echipe unde să-i împrumute până la vară.

Din fericire, pentru amicalul de vineri cu echipa din Kazahstan, FC Kyzylzhar, Balint va avea ambele soluții pentru acel post, la dispoziție. Vukcevic e din nou sănătos și a făcut joncțiunea cu lotul în Antalya iar marți seara a ajuns și noua achiziție, Romario Benzar. Acesta și-a făcut cunoscute primele gânduri legate de aventura pe care o începe acum cu UTA, asta deși a mai avut două discuții pentru a semna cu echipa noastră, în 2010 și 2020, ambele neconcretizate: „Mă bucur că am semnat cu UTA, este un club mare al României, cu care țin de copil, chiar dacă sunt timișorean. Chiar mă gândeam că a treia oară nu mai pot să refuz. Aici e un public senzațional, un aspect foarte important pentru noi iar adversarii au viață grea. Mă simt foarte bine fizic, încrezător și sper să am evoluții bune și să ne îndeplinim obiectivele ca echipă. Îi cunosc pe mulți dintre colegi, am jucat împotriva unora, cu alții am fost coleg la loturi. Sper ca această experiență pe care o avem mulți dintre noi să ne ajute să ieșim din această zonă de clasament și să terminăm cât mai sus. Voi avea și o bătălie frumoasă pe post cu Marko, important însă este, indiferent cine joacă, să avem rezultate ca și echipă. Am urmărit multe meciuri ale UTA-ei și cred că până acum a fost și multă neșansă, s-a ratat foarte mult și chiar am văzut de la primul antrenament că se lucrează mult la finalizare. Ne gândim de asemenea toți la Cupa României, e un obiectiv important și sper să ajungem în finală.“

Rămâne de văzut acum ce se va întâmpla cu Sarkozi, dacă acesta se va întoarce la Pecica sau dacă va rămâne la UTA urmând să fie reintegrat în echipa U18, acolo unde activează regulat deja trei jucători care au depășit vârsta echipei (numărul maxim permis într-un joc), este vorba despre Mociu, Bota și Ekmekci. Din păcate iată că lipsa unei echipe secunde, în care să fie rulați jucătorii care ies din juniorat dar care încă nu pot prinde regulat lotul primei echipei, creează dificultăți.

Și, dacă tot am amintit de băieții din Academia UTA, să mai spunem că Darius Iurasciuc și-a revenit complet după accidentarea care l-a ținut pe margine în sezonul de toamnă, în timp ce portarul Alexandru Roșca, împrumutat în tur de asemenea la Progresul Pecica, la fel ca Sarkozi, va urca în partea a doua a sezonului în eșalonul secund, unde va evoluat, tot sub formă de împrumut, la CSC Șelimbăr.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției