În comunitățile în care se realizează ceva, edilul poate să stea cu fruntea sus. Pe primarul Marinel Urs îl cunosc înainte de a candida la funcția de primar al comunei Ignești.
Recent am fost prin comună împreună cu edilul șef, care ne-a prezentat pe viu unele dintre frumoasele realizări din Ignești. După aceea ne-am deplasat la sediul primăriei pentru documentație și discuții.
– Domnule primar Marinel Urs cum ați încheiat anul 2022?
– Pentru mine, anul 2022 a fost unul bun și totodată a reprezentat împlinirea unui deceniu de mandat de primar. Eu cred că în toată această perioadă nu i-am dezamăgit pe cei care și-au pus încrederea în mine, așa după cum ați putut observa și dumneavoastră în urma vizitei pe teren.
– Ne puteți spune, în mare, câteva dintre realizările dumnevoastră în acești zece ani?
– În acești zece ani am realizat investiții de peste 100 milioane de lei. Au fost prevăzute modernizări: 12 kilometri de străzi în satele Ignești, Susani, Minead și Nădălbești. Mai departe, am modernizat 14 kilometri de drum comunal, care a fost necesar ca pâinea caldă.
Tot în această perioadă am modernizat școlile generale din Ignești, Susani și Minead. Totodată am dotat unitățile de învățământ cu echipamente informatice (tablete, calculatoare și cam tot ce presupune modernizare în învățământ).
Vreau să vă mai spun că am amenajat patru kilometri de trotuare pavate în satele Ignești, Susani și Nădălbești pe care circulăm zi de zi.
– Despre domeniul cultural ce ne puteți spune?
– În ceea ce privește partea culturală, am construit un Cămin Cultural nou în satul Susani, iar celelalte cămine culturale din Ignești, Minead și Nădălbești au fost dotate corespunzător.
Am renovat sediul Primăriei și blocul de locuințe din Ignești.
Având în vedere că avem în proprietatea primăriei 700 de hectare de fond forestier, am făcut o exploatare rațională. Am ținut cont cât exploatez, dar să și plantez acolo unde nu am regenerare autohtonă. În acest sens, am plantat 15 hectare din speciile de fag, stejar, frasin. Sunt specii care se adaptează zonei noastre, iar populația nu a rămas fără lemne de foc.
De asemenea, am finalizat Planul Urbanistic General, am realizat intabularea terenului extravilan în Ignești și vom continua în satele Minead, Susani și Nădălbești.
– Sunteți mulțumit de ce ați realizat în acești zece ani?
– Una peste alta, vă pot răspunde afirmativ la această întrebare. Eu consider că în toți acești zece ani nu i-am dezamăgit pe cei care și-au pus încrederea în mine. Și vă mai spun ceva: am avut susținere din partea colegilor mei din primărie, a consilierilor și bineînțeles a cetățenilor. Să nu uităm că o susținere esențială am avut și din partea Consiliului Județean Arad, implicit a domnului președinte Iustin Cionca.
– Ce gânduri aveți, domnule primar Marinel Urs pentru anul 2023?
– Gândurile și proiectele sunt bune, și în principal constă în modernizarea mai ales de drumuri comunale în satele Ignești și Minead, prin Programul Anghel Saligny.
Vom construi și două capele mortuare în satele Ignești și Susani.
La nivelul comunei, avem un sistem propriu de alimentare cu apă, dar în ultimii ani ne-am confruntat cu scăderea debitului de apă. În consecință, am luat măsurile de a mări capacitatea de înmagazinare și extindere a rețelei de apă, astfel încât populația să beneficieze de apă la orice oră din zi.
Vom continua cu lucrările în extravilan, precum și cu lucrările de modernizare a dispensarului uman din Ignești.
– Iată obiectivele atinse de gospodarul primar Marinel Urs într-o comună mică, dar cu oameni harnici și cu o conducere pe măsură. Vă dorim și noi succes în anul 2023!