Au mai rămas ceva mai mult de trei zile până la închiderea perioadei de transferuri, una care i-a adus în tricoul UTA-ei pe Willy Barbosa, Stefan Milosevic, Romario Benzar, Salvatore Marrone și Patrick Pașcalău. Laszlo Balint însă vrea ca pe ultima sută de metri să-i mai fie îndeplinită și o altă cerință, aceea de a i se aduce un portar. Antrenorul nu și-a ascuns nemulțumirea față de prestațiile celor care acoperă acum postul respectiv în echipa sa și crede că acea poziție trebuie ocupată de un fotbalist care să ofere mult mai multă siguranță echipei. „Este o evidență că în acest sezon au fost greșeli la nivelul portarilor, greșeli care au costat puncte. Nu mă ascund, suntem în căutarea unui portar care să ridice nivelul de siguranță pe acea poziție. Avem nevoie să ne scuturăm de această situație în care suntem atât de vulnerabili. Sunt lucruri care trebuie eliminate, greșeli plecate din naivități. Sunt ceva discuții, e clar că presiunea timpului e mare. Am analizat jucători, unii înaintați dinspre departamentul de scouting. Din păcate 2-3 de acolo, deși i-am apreciat cu toții, nu pot fi aduși pentru că sunt sub contract.“

Aceste declarații ale antrenorului au fost făcute cu 48 de ore înaintea importantului meci cu FC Botoșani și e clar că indiferent cine va fi în poartă, Florin Iacob sau Dragoș Balauru, vor resimți presiunea indusă de ele însă este de dorit ca această presiune să fie catalizatorul unei ambiții de a dovedi că se poate conta pe ei iar asta să se traducă prin mai multă concentrare, un joc fără erori și, dacă este posibil, chiar intervenții vitale pentru echipă, lucruri care au lipsit din păcate în ultima vreme: „Trebuie să își asume concurența. Noi le transmitem toată încrederea, sunt portari care și-au demonstrat valoarea în anumite momente, eu nu cred că au uitat fotbalul. E un moment greu pentru toată lumea dar trebuie să își ridice capul din pământ și să mergem la luptă“ a declarat antrenorul pe acest subiect.

Florin Iacob are în acest sezon 18 goluri primite din 28 de partide, înregistrând doar 3 partide în care a păstrat poarta intactă. Sunt cifre evident mai slabe decât în ambele sezoane precedente. În 2021-2022, a avut 23 goluri primite în 33 de partide, înregistrând nu mai puțin de 17 partide fără gol primit, iar în 2020-2021 a încasat 36 de goluri în 29 de partide, având 12 meciuri fără gol primit. La rândul său Dragoș Balauru a primit câte un gol în toate cele 6 partide jucate în campionat în acest sezon. Asta în timp ce în sezonul precedent a încasat 3 goluri în 7 partide (4 meciuri fără gol primit) iar în primul an de după promovare a primit 4 goluri tot în 7 partide (3 meciuri fără gol primit). Cât despre Haralambie Mociu, el încă nu a bifat niciun meci oficial în tricoul UTA-ei și, în situația în care se află echipa, e destul de greu de crezut că staff-ul va risca un debut tocmai pe cel mai riscant post dintr-o echipă, cel de portar.

(foto: uta-arad)

Recomandările redacției