A devenit deja o tradiție ca în fiecare iarnă UTA să meargă în Turcia, mai precis în Antalya, pentru cantonamentul dintre tur și retur. Așa s-a întâmplat de altfel și luna trecută, deoarece acolo beneficiază de condiții foarte bune de pregătire, de posibilitatea de a juca meciuri amicale în compania unor echipe bune dar, nu trebuie omis și factorul uman, pentru că echipa noastră, precum toate cele care aleg Turcia ca loc de cantonament, au parte de gazde foarte primitoare, personal serviabil și în general oameni prietenoși care îmblânzesc pentru  fotbaliști experiența dură a cantonamentului.

A venit însă și momentul în care băieții noștri au posibilitatea de a le întoarce turcilor serviciul și atitudinea binevoitoare. După cum bine știm, țara semilunei este greu încercată în ultimele zile după ce un cutremur devastator a ucis mii de oameni și a lăsat alte zeci de mii fără locuințe. Pe lângă trauma psihică foarte puternică ce o trăiesc acești oameni, ei se confruntă și cu lipsuri elementare, legate de adăpost, hrană, îmbrăcăminte și alte lucruri de maximă utilitate. Efortul de ajutorare a acestora este mare și constant iar Turcia are nevoie din acest punct de vedere de orice sprijin cât de mic.

Un astfel de ajutor a venit astăzi din partea clubului UTA, care a răspuns chemării lansate de ong-ul Cetatea Voluntarilor, prin achiziția și donarea de pachete cu alimente neperisabile. Întreaga echipă s-a îmbarcat în autocar în prima parte a zilei, a dus aceste pachete la depozitul Cetății Voluntarilor, de unde ele vor fi trimise către oamenii din Turcia aflați în mari dificultăți în urma cutremurului. Emoția a fost vizibilă pe chipurile utiștilor care au dat dovadă de empatie și solidaritate cu semenii lor ce trec prin clipe de mare încercare.

 ”Băieții au răspuns imediat la nevoia de a-i ajuta pe oamenii loviți așa de crunt de tragedia care ne-a îndurerat pe toți și ne-a făcut să realizăm cât de fragili suntem, de fapt. Apreciem că e important ca ei să știe că nu sunt singuri în clipele grele. Prin gestul nostru dorim să mobilizăm cât mai mulți oameni să ajute, cum pot, familiile atât de greu încercate. Suntem cu sufletul alături de ei și le trimitem toată compasiunea și cele mai bune gânduri” a declarat team managerul echipei, Sorin Botiș.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției