Clubul UTA a anunțat astăzi că a primit o decizie favorabilă definitivă de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în disputa de ordin juridic cu Asociația Druckeria a suporterilor echipei SS Politehnica Timișoara.

Reamintim că în primăvara anului 2018, în perioada în care UTA juca la Șiria, pe data de 24 aprilie a avut loc derby-ul dintre Bătrâna Doamnă și Poli Timișoara. Clubul arădean a pus la dispoziție suporterilor timișoareni doar 70 de bilete, echivalentul a 5% din capacitatea stadionului din comuna arădeană; asta deși inclusiv fanii UTA-ei le ceruseră conducătorilor clubului să le pună la dispoziția suporterilor rivali un număr măcar dublu de bilete, pentru ca derby-ul să fie onorat așa cum se cuvine printr-un adevărat spectacol în tribune. Alexandru Meszar a rămas atunci pe poziții dar suporterii timișoreni au reușit să își procure bilete în zilele premergătoare partidei, astfel că în ziua meciului la Șiria au ajuns peste 300 de suporteri timișoreni, care aveau bilete. Conducerea UTA-ei a refuzat să mărească sectorul oaspeților și a refuzat accesul în celelalte zone ale stadionului pentru spectatorii care aveau, conform buletinului de identitate, domiciliul în afara județului Arad. La refuzul timișorenilor de a accepta ca doar 70 dintre ei să intre la meci, aceștia au fost ținuți de jandarmerie într-un țarc la mare distanță de stadion. În semn de solidaritate cu rivalii, galeria UTA-ei a refuzat să intre la meci, rămânând în afara stadionului și contestându-l vehement pe Alexandru Meszar

Ulterior acestor evenimente, Asociația „Druckeria“ a dat în judecată clubul UTA solicitând 9425 lei daune materiale (contravaloarea biletelor cumpărare și a costurilor călătoriei, 520.000 de lei daune morale și scuze publice din partea clubului UTA pe site-ul oficial și într-un ziar de largă circulație dar după 5 ani de judecată, instanța a respins definitiv aceste cereri.

(foto: digisport.ro)

Recomandările redacției