Partida de aseară dintre campioana României și echipa italiană începea de la scorul general de 1-0 pentru oaspeți, stabilit în tur pe Stadio Olimpico din Roma. În fața unui stadion plin, CFR a început agresiv, curajos și a ratat o mare ocazie prin Krasniqi. Apoi, după jumătatea reprizei, Lazio a reușit să se organizeze mai bine, să închidă culoarele de pătrundere și să taie mărunt elanul gazdelor. E tot ceea ce a făcut aseară echipa lui Maurizio Sarri dar a fost suficient. Lucrurile păreau să se lămurească definitiv în minutul 77, când Muhar a încasat al doilea cartonaș galben și CFR a rămas în 10 oameni. Chiar și așa, Yeboah putea împinge meciul în prelungiri în finalul meciului dar a ratat ținta din 5 metri și arbitrul german Felix Zwayer a încheiat partida la scorul de 0-0.

CFR Cluj este ultima echipă românească ce părăsește competițiile europene în acest sezon după ce a reușit să treacă de faza grupelor în Europa Conference League, terminând pe locul 2 după Sivasspor, într-o grupă în care s-au mai aflat Slavia Praga și Balkani (Kosovo). Reamintim că în calitate de campioană a României, CFR a început traseul european în primul tur preliminar al Champions League, unde a fost eliminată rușinos de Pyunik Erevan, continuând apoi în Europa Conference League, acolo unde a eliminat în tururile preliminare pe Inter Club d’Escaldes (Andorra), Șahtior Soligorsk (Belarus) și NK Maribor (Slovenia).

Tot în faza grupelor a ajuns și FCSB, după ce a eliminat pe Saburtalo Tbilisi, Dunajska Streda (Slovacia) și Viking Stavanger (Norvegia). Bucureștenii n-au mai reușit însă apoi să treacă de această fază, terminând ultimii într-o grupă cu West Ham, Anderlecht și Silkeborg. Alte două echipe românești s-au oprit în grupele preliminare ale competiției: Universitatea Craiova i-a eliminat pe albanezii de la KS Vllaznia și pe ucrainienii de la Zorya Luhansk, fiind eliminați în play-off de Hapoel Be’er Sheva iar Sepsi OSK, după ce a eliminat pe Olimpja Ljubljana, a fost stopată din drumul spre grupe de către suedezii de la Djurgårdens.

În ultimii 10 ani, doar de 4 ori o echipă românească a mai reușit să ajungă în ceea ce de regulă numim primăvara europeană. FCSB a realizat acest lucru sub numele de Steaua în 2012-2013 și apoi în 2017-2018 (când a fost eliminată tot de Lazio), Astra Giurgiu în 2016-2017 și CFR Cluj în 2019-2020. În fiecare dintre aceste cazuri competiția a fost Europa League, iar faza în care echipa românească a fost eliminată a fost cea a 16-imilor.

Revenind la meciul de aseară, Dan Petrescu a abordat meciul cu următoarea formulă de echipă: Scuffet – Manea (84. Braun), Kolinger, Burcă, Camora – Deac (78. Hoban), Cvek, Muhar (eliminat min. 77), Krasniqi (84. Petrila) – Malele (70. Birligea), Janga (84. Yeboah)

(foto: gsp.ro)

Recomandările redacției