La fel ca și vinerea trecută, UTA are o „misiune imposibilă“. Dacă în precedentul meci a întâlnit liderul clasamentului, astăzi Bătrâna Doamnă dă piept cu echipa campioană en titre, chiar în fief-ul acesteia. CFR Cluj este implicată și anul acesta în lupta pentru titlu, având 56 de puncte (cu 5 în minus față de liderul Farul dar și cu un meci mai puțin) în timp ce echipa noastră, așa cum știm, e penultima în ierarhie, cu 24 de puncte adunate. Nu doar poziția în clasament desparte cele două echipe ci și forma pe care o arată în Superliga. CFR, după înfrângerea de la Craiova și-a revenit, câștigând două meciuri la rând, 3-1 acasă cu FC Argeș și 5-2 în deplasare la Ploiești. În acest timp, UTA este pe o pantă descendentă deoarece victoria cu FC Botoșani a fost urmată de o remiză albă la Sibiu și o înfrângere cu 0-1 acasă cu Farul.

La aceasta se adaugă și contextul tensionat în care se dispută meciul. CFR Cluj a obținut în iarnă semnătura lui Philip Otele pentru un contract cu debut în vară și a încercat să-l aducă în Gruia chiar din pauza de mercato din ianuarie dar nu a reușit să satisfacă pretențiile materiale ale UTA-ei. Mai mult, UTA a profitat de momentul în care Roger și-a reziliat unilateral contractul cu CFR și profitând de permisul temporar de muncă acordat de FIFA brazilianului, s-a folosit de un artificiu regulamentar și l-a legitimat pe brazilian, lucru care a stârnit furia conducerii campioanei. Schimburile de „amabilități“ dintre cele două cluburi au continuat și în această săptămână. Auto-asumatul conducător al UTA-ei, Alexandru Meszar, a declarat în presa centrală (singura cu care mai vorbește) că „UTA n-are nicio emoție iar Neluțu Varga ar trebui să aibă angajați mai competenți pentru că-l sfătuiesc prost“ în timp ce răspunsul acestuia a fost că „domnul Meszar ar trebui să-și vadă de lupta pentru evitarea retrogradării iar cine va râde al urmă, va râde mai bine“.

Un avantaj pentru UTA ar putea să fie tradiția ultimelor meciuri. De când a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc, Bătrâna Doamnă n-a pierdut pe terenul CFR-ului. În noiembrie 2020, echipa antrenată atunci tot de Laszlo Balint învingea cu 1-0 printr-un gol marcat de Ioan Hora din pasa lui Vali Buhăcianu iar acum un an, UTA lui Ionuț Badea obținea o remiză albă pe terenul campioanei. În turul acestui sezon, la Arad, a fost din nou egalitate, 1-1. Nana Boateng (absent azi) deschidea scorul în prima repriză, egalarea venind la capătul unei ore de joc, grație golului marcat de Alexandru Benga, în urma unui corner executat de Paul Anton. UTA era antrenată pe atunci de Ilie Poenaru. Așadar, trei antrenori, trei meciuri fără înfrângere pentru echipa noastră, semn că Bătrâna Doamnă e o nucă tare pentru CFR indiferent de context.

Ce-i drept, Laszlo Balint are și două înfrângeri în fața vișiniilor din Cluj, ambele însă la Arad. În martie 2021 și în luna septembrie a aceluiași an, CFR câștiga pe Arena „Francisc Neuman“ cu același scor: 1-0. Al doilea meci însă a fost unul care l-a șocat pe Dan Petrescu, cel care spunea după respectiva partidă că niciodată echipa sa nu a fost dominată atât de copios. UTA a ratat însă atunci 5-6 ocazii imense, lucru care sperăm să nu se mai întâmple astăzi.

Așa cum spuneam CFR se prezintă la startul meciului de astăzi fără mijlocașul central Boateng, care este suspendat. Nu e singura absență a campioanei, Bîrligea (accidentat) și Malele (plecat de la echipă) fiind și ei pe lista jucătorilor ce nu se află la dispoziția lui Dan Petrescu. De asemenea, Krasniqi și Manea sunt incerți. La UTA lipsesc Batha (suspendat), Benzar, Isac și Șteau (cauze medicale).

Partida de astăzi, va fi arbitrată la centrul de Lucian Rusandu din Sfântu Gheorghe. Acesta are doar 4 meciuri oficiate la centru în acest sezon, unul dintre ele fiind chiar singura victorie a UTA-ei în deplasare din acest campionat, acel 2-1 de la Botoșani din septembrie. Pe CFR în schimb este pentru prima dată când Rusandu o „fluieră“ în această ediție de Superliga. Centralul din Sfântu Gheorghe are o medie de 5 cartonașe galbene acordate pe meci, o singură eliminare dictată (pentru cumul de cartonașe galbene) și un singur penalty acordat. Brigada sa este completată de Mihai Marica (Bistrița) și Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe) asistenți, Florin Andrei (Târgu Mureș) al patrulea oficial respectiv Kovacs Szabolcs (Carei) și Tunyogi Ferencz (Zalău) care se vor afla în camera VAR. Observator de arbitri este Szekely Zoltan (Baia Mare) iar observator de joc Ioan Mironaș (Piatra Neamț).

Partida va începe la ora 17:00, la meci anunțându-și prezența și un important contingent de suporteri arădeni. Biletul de intrare costă 15 lei dar doamnele și domnișoarele beneficiază de intrare gratuită. Pe parcursul desfășurării partidei se anunță o temperatură de 7-10 grade cu șanse reduse de ploaie. Meciul va fi televizat în direct de posturile Digi Sport 1, Prima Sport 2 și Orange Sport 1.

(foto: uta-arad.ro)

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției