UTA a pierdut în această seară un nou meci din care ar fi avut argumente să scoată măcar un punct dacă nu chiar trei. Din păcate din nou Laszlo Balint a greșit formula de start, din nou au apărut erori neforțate în apărare, din nou ne-am bătut joc de ocazii. În plus, probabil că dacă nu aveam VAR am fi vorbit la această oră de unul dintre cele mai scandaloase arbitraje împotriva echipei noastre din ultimii mulți ani, centralul Lucian Rusandu reușind să-l întreacă și pe celebrul Marian Barbu și a sa prestație din meciul cu FCSB din sezonul trecut.

Revenind la meciul făcut de echipa noastră, trebuie punctat că, dincolo de erorile de arbitraj, UTA a făcut o primă repriză execrabilă. Cu sistem schimbat tocmai într-un meci de o asemenea dificultate, cu o dispunere ultra ofensivă, UTA n-a existat pe teren în prima repriză. A avut noroc să intre la pauză cu doar un gol deficit astfel că Laszlo Balint a avut ocazia să facă modificări atât în ceea ce privește așezarea cât și în ce privește componența echipei. Roadele s-au arătat imediat: UTA a egalat repede, a făcut 15 minute foarte bune dar din nou o eroare mare în centrul apărării a sabotat întreg demersul echipei. Am mai primit din nou o șansă după ce am rămas cu un om în plus dar n-am reușit să profităm de ea. Balint a trimis în teren tot ce a mai avut ofensiv pe bancă (Roger, Otele, Postolachi după ce la pauză intrase și Ubbink) dar degeaba. Ocazii chiar au fost dar din nou lipsa de inspirație și precizie la finalizare și-a pus amprenta asupra rezultatului final, astfel că UTA consemnează un nou meci la capătul căruia nu se alege cu nimic.

Cele mai importante momente ale meciului:

Min.5: UTA are o primă șansă de a pune în pericol poarta lui Sava dar Milosevic finalizează foarte slab o combinație cu Barbosa.

Min.10: Prima ocazie a CFR-ului vine la șutul lui Cvek de la marginea careului însă mingea se duce la aproximativ un metru pe lângă poarta lui Kucher.

Min.12: Mare ocazie UTA: Vukcevic centrează de pe dreapta, Barbosa reia în blocaj, mingea ajunge la Milosevic care deși nemarcat, trage peste poartă din 7-8 metri.

Min.15: 1-0 CFR! Deac centrează din dreapta, Benga respinge aproximativ, mingea se plimbă de-a latul prin careul UTA-ei și în ciuda inflației de fundași trimisă de Balint în teren, Krasniqi e liber și reia perfect lângă bara din dreapta lui Kucher

Min.19: Muhar trage puternic de la 25 de metri dar mingea trece peste poarta UTA-ei.

Min.21: Penalty ratat de CFR: acțiune reușită a lui Braun în dreapta, centrează în careu unde Maglica cade de lângă Chindriș. Reluările arată că a fost vorba de o simulare însă arbitrii din camera VAR nu intervin și decizia lui Rusandu rămâne în vigoare. Din fericire dreptatea vine din partea lui Deac care trage pe lângă poartă.

Min.26: Barbosa cade în careu în duel cu Yuri, reluările nu sunt concludente, nu arată că fundașul CFR-ului ar fi atins mingea dar nici că ar fi existat contact între el și brazilianul UTA-ei. Faza e verificată la VAR dar este decisă din nou în favoarea CFR-ului iar jocul continuă.

Min.33: Lovitură liberă pentru CFR de la 25 de metri lateral dreapta, executată foarte bine de Deac însă mingea trece puțin peste poarta lui Kucher

Min.35: Krasniqi e din nou găsit liber în careul nostru, îl întoarce pe Chindriș dar șutul său e deviat in extremis în corner de Benga

Min.33: Șut din vole de la 20 de metri a lui Krasniqi dar Kucher e atent și prinde balonul.

Min.40+3: Gol anulat CFR! Milosevic este tamponat într-un duel cu Kolinger, nu se acordă nimic, mingea ajunge la Krasniqui care centrează din stânga iar Janga venit în forță reia imparabil cu capul în plasă. Rusandu stă două minute la discuții cu cei din camera VAR și în cele din urmă merge să revadă faza pe monitoare. Faultul lui Kolinger este prea evident astfel că Rusandu, după ce s-a mai uitat alte două minute la o fază clară la lumina zilei, anulează golul.

Min.45+8: Apărarea UTA-ei este din nou groggy la o fază în care mingea se plimbă agonizant prin careul nostru dar din fericire niciun jucător al gazdelor nu reușește să finalizeze.

Min.47: GOL UTA!!! Abeid șutează din interiorul careului, mingea e blocată de Yuri dar ricoșează la Rareș Pop care complet nemarcat reia cu latul în plasă: 1-1!

Min.49: Otele îi așază mingea pe șut lui Anton însă acesta trage mult pe lângă poartă din poziție bună.

Min.51: Janga îi ia fața lui Benga și trage la colțul scurt dar Kucher este la post.

Min.55: Șut bun al lui Ubbink de la 25 de metri, foarte puțin pe lângă poarta lui Sava.

Min.62: Gol CFR! Lovitură liberă de pe partea stângă executată cu efect de Deac, Benga ratează intervenția și Yuri scăpat din marcaj de Chindriș finalizează simplu de la marginea careului de 6 metri. pe lângă Kucher care și el a ezitat să iasă pe centrare. 2-1!

Min.67: Camora pătrunde printre Vukcevic și Benga dar din 7 metri trage direct în Kucher.

Min.67: Eliminare CFR! Imediat după intervenția lui Kucher, Maglița are o intervenție criminală la Vukcevic. Rusandu acordă doar galben dar cei din camera VAR îl cheamă să revadă faza. Imaginile sunt foarte clare dar Rusandu stă din nou minute bune până să ia decizia corectă: cartonaș roșu!

Min.72: O nouă intervenție de cartonaș roșu de data aceasta a lui Deac asupra lui Roger dar de data aceasta nici Rusandu și nici cei din camera VAR nu mai reacționează în conformitate cu faza iar decarul gazdelor se alege doar cu galben.

Min.74: Centrare excelentă a lui Roger dar Yuri are o intervenție providențială în fața lui Milosevic.

Min.78: Anton îl găsește liber pe Postolachi cu o pasă luminoasă dar atacantul basarabean se încurcă în minge și ratează o foarte bună oportunitate de egalare.

Min.86: Ocazie uriașă UTA: Ubbink saltă inspirat o minge peste apărarea adversă, Milosevic rămâne singur cu Sava dar tânărul portar al gazdelor reușește să-l blocheze pe nouarul echipei noastre.

Min.89: Mare greșeală Chindriș, Krasniqi scapă spre poarta lui Kucher dar n-are viteză și ajuns din urmă de fundașii noștri e nevoit să paseze în lateral și faza se răcește.

Min.90: Mare ocazie UTA: Anton execută bine un corner de pe dreapta și de la marginea careului mic Postolachi reia cu capul din plonjon pe lângă poartă.

Min.90+5: Eroare mare a lui Anton la jumătatea terenului dar Benga intervine decisiv la Peteleu și își ține echipa în meci

CFR Cluj – UTA  2-1 (1-0)

  • Superliga, Etapa 28
  • Joi, 2 martie 2023, ora 17:00
  • Cluj, Stadion „Dr. Constantin Rădulescu“
  • Au marcat: Krasniqi (15), Yuri (62) / Pop (47)
  • Cartonașe galbene: Hoxhallari, Vukcevic, Chindriș / Deac
  • Cartonaș roșu: Maglica (70)
  • CFR: Sava – Braun, Yuri, Burcă (42. Kolinger), Camora (cpt) – Deac (90+2 Peteleu), Cvek (90+2 Hoban), Muhar, Krasniqi (90+1 Petrila) – Maglica, Janga (80. Țîru).  Rezerve: Scuffet – Bordeianu, Fica, Yeboah. Antrenor: Dan Petrescu
  • UTA: Kucher – Vukcevic (71. Roger), Chindri, Benga (cpt), Hoxhallari (46. Otele), Abeid – Pop (88. Pașcalău), Anton, Cascini (71. Postolachi), Barbosa (46. Ubbink) – Milosevic. Rezerve: Balauru – Erico, Dobrescu, Stahl.  Antrenor: Laszlo Balint
  • Arbitri: Centru: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) / Asistenți: Mihai Marica (Bistrița), Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe) / Oficial 4: Florin Andrei (Târgu Mureș) / VAR: Kovacs Szabolcs (Carei), Tunyogi Ferencz (Zalău)
  • Observatori: Arbitraj (FRF): Szekely Zoltan (Baia Mare) / Joc (LPF): Ioan Mironaș (Piatra Neamț)

Recomandările redacției