Ceea ce s-a întâmplat în această după-amiază pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“ din Cluj poate fi caracterizat fără probleme ca o execuție a echipei noastre de către brigada de arbitri. Deși pe imaginile transmise în direct a părut că măcar VAR-ul a ținut în frâu dezlănțuirea găzdară a centralului Lucian Rusandu, reluările de după meci plus un material pus la dispoziția celor de la Digi Sport de UTA, au arătat că și cei responsabili cu video arbitrajul au comis o eroare extrem de gravă.

Astfel, în minutul 86, Ubbink îl lasă pe Milosevici singur cu portarul Sava, goalkeeperul gazdelor ajunge primul la minge dar după ce boxează mingea îl rașchetează brutal pe atacantul UTA-ei. Staff-ul echipei noastre a făcut publică după meci o imagine cu felul în care arată piciorul lui Milosevic după această intervenție a portarului, imagine care ușor poate fi încadrată în categoria celor cu atenționare de posibil efect emoțional asupra privitorilor.

Această fază a fost doar bomboana de pe coliva unui arbitraj demn de haiduciile ce le puteam vedea doar prin Valea Jiului în anii 80-90. Atât Lucian Rusandu cât și arbitrii VAR Kovacs Szabolcs și Tunyogi Ferencz au considerat penalty o simulare grosolană a lui Maglica. Noroc că Deac a ratat lovitura de la 11 metri, altfel probabil meciul s-ar fi încheiat în minutul 21. Apoi, în finalul reprizei, Rusandu nu vede un fault evident a lui Kolinger la Milosevic, faza continuă și CFR înscrie. De data aceasta cei din camera VAR îl atenționează pe central care stă două minute pentru a studia faza, doar doar găsește ceva de care să se agațe pentru a valida golul. N-a reușit însă astfel că eroarea inițială e îndreptată.

„Festivalul“ a continuat și în repriza secundă. Același Maglica are o intrare de codul penal la Vukcevic dar Rusandu îi acordă doar galben. Cei de la VAR refuză să se facă de râs chiar în acest hal și-l cheamă din nou pe central să revadă faza. Incredibil, arbitrul din Sfântu Gheorghe stă minute bune să se uite la o fază care este atât de brutală încât poate stârni și rău fizic unui privitor mai slab de înger. În cele din urmă, după minute bune din care nimeni n-a înțeles nimic, Rusandu ia decizia corectă și-l elimină pe atacantul gazdelor. Doar că acestea ar fi trebuit să termine meciul cu doi oameni în minus deoarece la 5 minute de la eliminarea lui Maglica, Deac are la rândul lui o intrare de eliminare la Roger. Se acordă însă doar cartonaș galben și nici VAR-ul nu mai intervine; așa cum nu o va face nici în minutul 86.

Nu avem nicio dovadă în a face acuzații concrete însă este greu să nu ne întrebăm dacă nu există vreo legătură între acest arbitraj scandalos, cazul Roger și faptul că președintele clubului CFR este un fost important arbitru. Oricum, la cum se desfășoară lucrurile din punct de vedere al arbitrajului, pe UTA o așteaptă un play-out infernal. Dar așa este când în conducerea clubului nu se află nicio personalitate care să impună respect în lumea rechinilor de la „Casa Fotbalului“.

  • Florin spune:

    Meszar nu este interesat sa aduca un om cu personalitate in conducerea clubului pt a-si continua el hotiile,el are sacu plin,clubul da-l dracului,duca-se de rapa.Refuz sa cred ca astfel de scene ar mai fi fost posibile daca veneau cei 4 investitori si Dumitrescu in conducere.

  • Iov Gheorghe spune:

    Articolul exprimă purul adevăr.Am fost furati ca in codru ,fără pic de jenă !

  • R spune:

    Bun, in maciul cu CFR ați fost defavorizați dar restul campionatului unde ați fost de nu ați adunat puncte?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției