Clubul UTA n-a mai apucat să vândă bilete în format fizic la casieriile stadionului, așa cum era programat începând cu după-amiaza de astăzi. Toate biletele au fost vândute deja în sistem online, clubul anunțând că partida cu FCSB de duminică seara este „sold-out“. Asta înseamnă că UTA va avea în tribune aproximativ 10.000 de suporteri la care se vor adăuga probabil alți circa 500 de suporteri ai oaspeților. Bineînțeles că deja pe rețelele de socializare au și apărut speculanții, care vând bilete la suprapreț. De dorit ar fi ca cei rămași fără bilete să nu dea curs acestor practici, pentru a nu le încuraja, însă cum încă noi românii avem o problemă în a subordona interesul de moment pentru un principiu sau un avantaj general ulterior (care în cazul de față ar fi eradicarea speculei), probabil că acest lucru nu se va întâmpla iar cei care la astfel de meciuri cumpără bilete doar pentru a le vinde apoi mai scump, vor avea din nou parte de un week-end „productiv“.

Revenind la meci, să spunem că oaspeții se află într-o situație destul de bizară. Antrenorul din acte al FCSB-ului, Leo Strizu, și-a anunțat demisia după meciul cu Petrolul, sătul probabil de faptul că cei din club nici măcar nu se chinuiau să păstreze aparențele în ceea ce-l privește. Strizu, care era numit antrenor doar pentru a bifa obligația ca echipa să fie condusă de un antrenor cu licență Pro, nu doar că nu avea niciun rol activ la echipa roș-albastră, dar conform presei centrale, nici măcar nu mai era primit în vestiar înainte de meci. Cum antrenorul „de facto“ Mihai Pintilii, este suspendat, practic este un mister cine va conduce echipa de pe margine în meciul cu UTA. Mai în glumă sau mai în serios, presa centrală speculează faptul că acesta ar putea fi chiar managerul clubului, Mihai Stoica. Iar acesta, plusăm noi, ar putea după aceea să intre în pielea analistului tv (funcție pe care o ocupă la postul Orange Sport) și să-și analizeze prestația. Cert este că FCSB are, conform regulamentului, un răgaz de 30 de zile pentru a numi un nou antrenor cu licență Pro, astfel că duminică seara pe bancă poate sta oricine, acesta având mai mult rolul de a transmite indicațiile primite prin telefon de la Mihai Pintilii… sau de la patronul clubului.

În partea cealaltă, la echipa noastră, problemele sunt mult mai serioase și țin de efectivul compartimentului defensiv. După Romario Benzar, UTA l-a pierdut la Cluj și pe Marko Vukcevic, muntenegreanul ieșind grav accidentat după intrarea lui Maglica. În afara celor doi, UTA îi va avea absenți și pe fundașii centrali Andrei Chindriș și Erjon Hoxhallari, ambii pentru cumul de cartonașe galbene. În aceste condiții, Laszlo Balint va trebui să improvizeze: fie îl va trece pe Aly Abeid fundaș dreapta iar atunci va reintra Mihai Dobrescu în banda stângă, fie îl va păstra pe Abeid în stânga și va apela în banda dreaptă la improvizația Albert Stahl. În centrul apărării, este clar că va fi titularizat cuplul Erico – Benga dar în cazul necesității unei înlocuiri pe acest post, lucrurile se complică. Idriz Batha, care a mai jucat acolo în meciul cu Sepsi ar putea fi o soluție, la fel cum Balint ar putea apela la juniorul Darius Iurasciuc, aflat de ceva vreme în anticamera primei echipe. De asemenea, după intervenția din finalul meciului de ieri, incert este și Stefan Milosevic dar în cazul său există soluții de înlocuire.

Partida dintre UTA și FCSB va avea loc duminică seara, începând cu ora 21:00.

(foto: uta-arad.ro)

  • Cel mai polist spune:

    Daca nu i protejează arbitrii pe mitic,sunt sigur că o să le dăm cu terenul în cap,Hai UTA!!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției