Deseară pe Arena „Francisc Neuman“ din Arad echipa noastră dă piept din nou cu una dintre grupările care și-au propus și în acest an să câștige titlul de campioană. FCSB însă nu este doar una dintre echipele tradițional puternice ale întrecerii interne ci și o formație care în acest moment etalează poate cel mai convingător fotbal din Superliga. Cu 5 meciuri consecutive fără înfrângere, dintre care 4 au fost victorii, cu 10 goluri în aceste partide (bucureștenii au în tot campionatul un singur meci în care n-au reușit să înscrie), FCSB se poate apropia în cazul unei victorii la doar 4 puncte de liderul Farul.

În aceste condiții este deja inutil să punctăm faptul că UTA are un meci extrem de greu. Este a treia partidă dintr-o serie de 4 care aduce în fața echipei noaste unul dintre „balaurii“ campionatului. Până acum, trupa lui Laszlo Balint n-a reușit să obțină nimic din meciurile cu Faul și CFR dar antrenorul speră că al treilea „loz“ să fie câștigător: „Va fi un meci de o cu totul altă factură decât cel pe care l-am jucat împotriva CFR-ului pentru că FCSB este structurată în mod diferită decât CFR Cluj, are în componență jucători mult mai dinamici, mult mai tehnici, care accelerează de fiecare dată când ajung în jumătatea adversă.  Este o echipă foarte periculoasă pe tranziție, cu calitate în toate compartimentele, care ne va pune sub presiune și care din primul minut va încerca să câștige toate punctele puse în joc. Este o echipă în mare formă, care stăpânește foarte bine un sistem de joc în care mobilitatea jucătorilor este foarte importantă, care și-a depus candidatura cu argumente solide pentru câștigarea campionatului. O să încercăm să ne luptăm pentru fiecare oportunitate pe care o vom avea să încercăm să scoatem atât cât se poate scoate din această partidă.“

Pe lângă dificultatea adversarului, UTA se confruntă și cu probleme de lot destul de numeroase, în special în defensivă. Astfel, Bătrâna Doamnă îi va avea absenți pe Vukcevic și Benzar (accidentați), Chindriș și Hoxhallari (suspendați), Isac și Șteau (încă nerefăcuți). Milosevic de asemenea este incert din cauze medicale. La FCSB nu este sigură decât o singură absență dar aceea este una de calibru. Vorbim Andrea Compagno, vârful roș-albaștrilor, despre a cărui formă excelentă vorbește cel mai bine faptul că a fost selecționat în lotul lărgit al naționalei Italiei, lucru care este remarcabil ținând cont de nivelul scăzut al campionatului nostru. Atacantul italian va lipsi deoarece este suspendat pentru cumulul de cartonașe galbene.

Pentru UTA însă, problemele de efectiv ar putea fi compensate de susținerea publicului. Se anunță din nou o seară specială prin prisma atmosferei, toate biletele fiind epuizate încă de joi. „Sunt convins că toți cei care vor veni la meci vor veni să susțină UTA și nu neapărat să vadă FCSB, vin să vadă fiecare un meci frumos, un spectacol și m-aș bucura tare mult să văd un stadion roșu; pentru că eu cred că fiecare are acasă o geacă, un tricou, o vestă roșie, astfel încât să ne putem bucura de o atmosferă foarte frumoasă, cum doar suporterii noștri știu să facă iar eu tare mult îmi doresc personal să trăim bucuria unei victorii, pentru că este posibil“ este mesajul transmis de Laszlo Balint către public.

De remarcat că de când echipa adversă este considerată ca evoluând sub numele de FCSB, UTA n-a reușit nicio victorie împotriva ei. De la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc au fost 4 înfrângeri și o remiză. La Arad, în sezonul 2020-2021 FCSB a câștigat cu 1-0 iar în cel următor, cele două echipe au încheiat la egalitate, 1-1, cu bucureștenii egalând în ultimul minut. În toamnă, UTA și FCSB s-au mai întâlnit, tot la Arad, dar în Cupa României. Atunci a fost rândul UTA-ei să marcheze în ultimul minut, prin Postolachi, la capătul unui meci spectaculos, încheiat cu 6 goluri și 4 eliminați. În campionat, în tur, la București pe Arena Națională, FCSB s-a impus cu 2-1. Pentru UTA a marcat atunci în final Keșeru, cel despre care Balint a oferit informația că cel mai probabil va reveni pe foaia de joc, date fiind numeroasele absențe de efectiv.

Pe banca oaspeților va sta fostul fotbalist al echipei, Lucian Filip, preparator fizic în prezent, care temporar ocupă locul lăsat liber prin demisia lui Leo Strizu: „consider că UTA nu-mi merită locul în clasament, au un lot de valoare, un antrenor cu experiență, care cunoaște foarte bine prima ligă și sunt sigur că ne va aștepta un meci greu. UTA este o echipă periculoasă și punctul de plecare este ca jucătorii mei să intre motivați“ a declarat despre meci cel care va transmite în teren indicațiile către jucătorii echipei oaspete.

Meciul va fi arbitrat de Andrei Chivulete, care a mai „fluierat-o“ pe UTA în acest sezon la înfrângerea de pe teren propriu cu CS Universitatea Craiova. Fanii UTA-ei însă își aduc aminte de acest arbitru, cu foarte puțină plăcere, din cauza unui alt meci contra oltenilor, cel din sezonul trecut din Cetatea Băniei, când acesta nu a acordat un penalty clar pentru echipa noastră. Dacă mai adăugăm la acest lucru și faptul că din nou avem parte de un arbitru din București în condițiile în care jucăm cu un adversar din același oraș, plus experiența traumatizantă din etapa trecută când arbitrajul a tâlhărit-o efectiv pe echipa noastră, e clar că centralul partidei va trebui să fie impecabil în decizii dacă nu vrea să aibă parte de o presiune și o ostilitate foarte mare dinspre tribune. Brigada lui Chivulete este completată de asistenții Daniel Mitruți (Craiova) și Alexandru Cerei (Cluj), al patrulea oficial Florin Andrei (Târgu Mureș), care culmea a ocupat aceeași poziție și la meciul de joi, plus oficialii din camera VAR, Rareș Vidican (Satu Mare) și Petruța Iugulescu (Buftea). Observator pentru arbitraj este Octavian Șovre (Satu Mare) iar observator de joc Marian Ivan (Brașov).

Partida începe la ora 21:00, oră la care, conform site-ului weather.com, se anunță o temperatură de 4 grade Celsius, cer înnorat, posibilități foarte reduse de ploaie (5%) și o viteză a vântului de 8 km/h. Ținând cont de ora la care se încheie partida, îi sfătuim pe suporterii care vin din cartierele mai îndepărtate ale orașului să nu se bazeze pe transportul public deoarece la acea oră din stația Piața UTA nu mai pleacă niciun tramvai către Centru, Micălaca, Grădiște sau Alfa. Cei care nu au mai prins bilete și astfel nu vor putea fi pe stadion, pot urmări partida pe unul dintre posturile tv care o transmit în direct: Digi Sport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției