Avem cam toate motivele din lume să ne pierdem orice speranță, cel puțin în ceea ce privește viitorul politic al acestei țări. Suntem oripilați, dezamăgiți și dezgustați de actuala clasă politică? Să ne treacă! Ba chiar să ne vină mintea la cap și să ne bucurăm de ea, să o admirăm și să o apreciem, pentru că ceea ce ne rezervă viitorul politic e latrină împroșcată în toată regula. E scursura care întrece în prostie și parvenire orice actual agramat din Parlamentul României, și îneacă în răutate, vicleșug mărunt, oportunism și lingușeală orice lichea denaturată de pe vremea comunismului. Ni se înfățișează abjectul suprem.

Polițiștii din Sinaia au oprit o petrecere a Tineretului Social Democrat după ce mai mulți cetățeni au sunat la 112 pentru a semnala gălăgia care se auzea dintr-o locație ce aparține RAAPPS. Petrecerea tineretului PSD cu manele, încheiată după descinderea mascaților, aspru criticată în presa națională: „Nivel apocaliptic de slugărnicie prin dedicaţii manelizate fără număr“. Tinerii politicieni i-au dedicat o serie de manele liderului lor Marcel Ciolacu, căruia i-au prezis președinția României.

Acuma, problema cea mare nu e că oamenii au chefuit în gălăgie, în plus nimeni nu se așteaptă ca la un chef să asculți Hindemith, ori Stravinski. Dacă te afli la un bairam și DJ-ul mai scapă câte o manea, asta e. Chiar dacă te afli la un chef organizat de cel mai mare partid politic din România și îți cântă maneaua, nu începi și faci pe grozavul, o asculți, dansezi și gata. Nu facem acuma pe dascălii severi, ori pe moralizatorii fixați cu degetul în sus.

Semnul de întrebare apare însă atunci când la o petrecere, organizată totuși de un partid politic – cel mai mare din România și aflat la guvernare, ființa ta, întregul tău sistem de valori, personalitatea ta se raportează și se regăsește doar în manele. Cu maneliști invitați, cu dedicații „fără număr“, dansuri din buric pe mese, cu bani aruncați, adică tot meniul unei petreceri care s-ar regăsi mai degrabă în „vila“ unui interlop cuțitar de joasă speță, proaspăt ieșit de la pârnaie, cu un grad intelectual minimal și nu cu ditamai presupuși viitori parlamentari, poate chiar miniștri, ori chiar posibil președinți de țară. Parcă ai totuși alte pretenții, fie el chiar și un chef, de la astfel de aspiranți. Te aștepți la mai mult, decât la o grosolană văicăreală, declarații siropoase, melodicitate relativă și ton difuz, muzică șerpuiască și iubire neevoluată, care definesc, în principiu, manelele. Cât privește tabloul din vârful meselor, al dedicațiilor „fără număr“, cu bancnote lipite cu flegme pe frunțile asudate ale maneliștilor, pentru „gloriosul“ nostru conducător – cel mai „tare barosan“ și moarte, fie ea și una vremelnică, de ciudă, închinată „dujmanilor“ invidioși, nu poate fi zugrăvit decât în culori de silă și prost gust.

Tineretul PSD a fost aspru criticat după această ispravă de către omologii lor din PNL, mult mai „cizelați“ și mai „selectivi intelectual“. Să nu uităm însă că la un chef anterior, al celor de la PNL, au răsunat și acolo manelele, iar cuvântul de ordine de pe buzele fiecărui tinerel PNL-ist a fost „mu_e“. Probabil asta îi definește pe „demnii“ urmași ai lui Brătianu, Kogălniceanu, ori Ghica.

VIDEO: https://www.facebook.com/100022705461742/videos/pcb.1380363492730486/891117832001072

VIDEO: https://www.facebook.com/100000629702497/videos/pcb.6284194648278130/765525214929849

VIDEO: https://www.facebook.com/100000629702497/videos/pcb.6284194648278130/636475684952364

Recomandările redacției