Localnicii din zone cu mâncăruri tradiționale pot deschide puncte gastronomice locale, conform unui proiect de lege.  Conform proiectului se va da dreptul localnicilor din zone cu mâncăruri tradiţionale să-și deschidă puncte gastronomice locale,  mici restaurante cu mâncare specifică.

Parlamentarii vor să facă şi cursuri gratuite pentru gospodarii care înfiinţează aceste mini-restaurante şi chiar să le acorde facilităţi fiscale.

”Deschiderea unui punct gastronomic local înseamnă mai puţină birocraţie faţă de un restaurant. Orice persoană fizică poate face acasă un local în care să servească preparate specifice pentru cel mult 12 oaspeţi. Se poate înscrie sanitar-veterinar pe baza atestatului de producător, carnetului de vânător sau a permisului de pescuit comercial”, spun inițiatorii proiectului.

Condiții de deschidere a unui punct gastronomic local:

– înregistrare la DSV

– atestat de producător / carnet de vânător / permis pescuit comercial

– poate servi cel mult 12 oaspeţi

Recomandările redacției