Duminică a avut loc la Timișoara dubla dintre academiile cluburilor Ripensia și UTA, contând pentru grupele A Vest ale Cupei României.

În meciul în care s-au întâlnit echipele U17, UTA avea nevoie de un rezultat de egalitate pentru a prinde locul 2, cel care o califica mai departe. Echipa noastră a reușit să smulgă in extremis remiza, printr-un gol marcat în minutul 88 de Adelin Nica, după ce gazdele deschiseseră scorul. Cealaltă echipă calificată a fost Viitorul Cluj, cele două urmând să întâlnească în grupa semifinală Vest pe Csikszereda și Universitatea Craiova. În partida cu Ripensia, Marius Ciubăncan și Sorin Botiș au trimis în teren o formulă cu R. Rusu – Joldea, Curtuiuș, Marinescu, Vâlcu, Indreica, M. Rusu, Nica, Bădău, Olăroiu, Kyryscenko.

Și echipa U18 a reușit tot o remiză, 3-3, golurile fiind marcate de Ekmekci (2) și Popa. Alexandru Gaica, Adrian Ungur și Costel Bogoșel au apelat pentru acest meci la: Bîrlădeanu – Mitu, Iurasciuc, Bokse, Anișorac – Cibi, Ristin – Salka, Popa, Ronai – Ekmekci. Au mai jucat: Manoilă, Calotă, Purdescu. UTA a terminat grupa pe locul 5, calificate mai departe fiind reprezentantele Clujului, CFR și Viitorul.

În week-end-ul care urmează, cele două echipe ale Academiei UTA vor relua meciurile din play-off-ul Ligii de Tineret respectiv al Ligii Eliterlor U17, evoluând în deplasare cu Sepsi (U18) și Csikszereda (U17).

(foto: academia-uta.ro)

Recomandările redacției