În această perioadă în care ne bucurăm de vremea mai caldă a începutului de primăvară, vine și un avertisment din partea medicilor. Primăvara nu aduce doar temperaturi plăcute și pomi înfloriți, ci vine și cu  un aer periculos, spun specialiștii.

Numărul românilor care au alergii este în creştere în această perioadă. Medicii transmit persoanelor cu  simptome de răceală, să nu se  trateze singuri, ci să apeleze la alergolog, deoarece ar putea fi vorba despre o reacţie la polen, care, netratată, poate duce la complicaţii grave.

Statisticile spun că unu din patru adulţi are rinită alergică şi unu din cinci copii suferă de astm.

 Opt milioane de români au cel puţin o formă de alergie, iar pentru jumătate dintre ei, primăvara nu înseamnă deloc bucurie.

Medicii spun ca inclusiv arbuștii ornamentali sunt adevarate bombe cu ceas pt persoanele cu fond alergic.

Se pare că cel mai de temut arbore care produce alergii este chiparosul. Este printre primii arbori la care apare polenul primăvara. Des întâlnit în toată ţara, provoacă simptome care pot fi confundate cu cele ale virozelor. „Sensibilizarile apar din păcate la vârste tot mai fragede, însa sunt deja foarte multi copilași care se prezintă pentru simptomatologie tipică de rinoconjunctivită, chiar și sub vârsta de 2 ani”, a declarat un medic alergolog.

Cu medicaţia clasică și masca, doar se țin sub control. Soluția ideală ar fi imunoterapia specifică.

Sursa : observator

Recomandările redacției