A început distribuirea, la Casa Judeţeană de Pensii, a biletelor de tratament  pentru cea de a doua serie din acest an.

Astfel începând din 14 martie arădenii își pot ridica biletele pentru seria care începe în data de 23 martie.  

Conform CJPA, durata unui sejur este de 16 zile, din care 12 de tratament iar oferta cuprinde hotelurile care aparţin Casei Naţionale de Pensii.

Cine poate beneficia de bilete de tratament balnear?

Asiguraţii şi pensionarii sistemului public de pensii pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile legii, după cum urmează:

 a) gratuit – pensionarii de invaliditate, în cadrul programului de recuperare întocmit de

medicul expert al asigurărilor sociale;

 b) cu suportarea de către beneficiar a unei contribuţii băneşti – asiguraţii sistemului

public de pensii şi pensionarii, alţii decât cei prevăzuţi la lit. a).

Durata tratamentului balnear este de 12-18 zile.

Numărul biletelor de tratament balnear, inclusiv cele care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu, precum şi modul de acordare, de distribuire şi de decontare a acestora se stabilesc prin hotărâre a

Guvernului.

Acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanţilor îndreptăţiţi, în limita numărului de locuri asigurate în unităţi de tratament din proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil şi a sumelor alocate pentru această prestaţie prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Criteriile pe baza cărora se acordă bilete pentru tratament balnear, precum şi nivelul contribuţiei băneşti individuale a asiguraţilor şi a pensionarilor se aprobă anual, prin ordinul președintelui Casei   Naționale de Pensii Publice.

Pentru mai multe informații vă recomandăm să vă adresați casei teritoriale de pensii din Arad sau accesați https://www.cnpp.ro/bilete-de-tratament-si-odihna

68 de pensionari pleacă la tratament

Pentru această serie pensionarii arădeni, care au optat pentru un tratament balnear, au la dispoziție aproape 70 de bilete (68) pregătite.   Nouă pensioanari au bilete  gratuite în acest sejur. Stațiunea cu cele mai multe oferte este Moneasa. Aici vor pleca peste 30 de pensionari. Alte stațiuni unde își vor petrece arădenii o bine meritată odihnă dar și tratament sunt: 1 Mai , Geoagiu, Buziaş  şi Covasna.

Arădenii interesați de aceste bilete de tratament sunt aşteptaţi la sediul instituţiei, sau să depună cereri prin  prin Poşta Română (Arad, strada Voluntarilor nr.2A), sau  la adresa de e-mail: pensii.arad@cnpp.ro.

Pentru informații suplimentare este disponibil numărul de telefon 0257-280154.

Recomandările redacției