La scurt timp după încheierea partidei dintre FC Voluntari și UTA (scor final 1-1), Laszlo Balint a vorbit despre meci, despre rezultat și despre lucrurile care l-au mulțumit sau l-au nemulțumit la jocul echipei sale. Iată principalele puncte din declarația sa:

„A fost un meci pe care puteam să-l câștigăm dar puteam să-l și pierdem. Am avut momente în care am demonstrat vulnerabilitate și aici sunt puțin preocupat pentru că atât în prima repriză cât și în cea de-a doua nu am reacționat așa cum mi-aș fi dorit pe niște chestii pe care le-am discutat și le-am analizat. Din păcate astăzi am făcut destul de multe greșeli dar cumva explicabil deoarece exista o anumită uzură atât din punct de vedere fizic cât și mental la nivelul lotului, nu doar la nivelul primului 11. Ne-am fi dorit să ieșim din acea zonă dar nu jucăm singuri. Ținând cont de adversarul pe care l-am întâlnit astăzi, de valoarea, de experiența, de omogenitatea echipei FC Voluntari, eu consider că este un punct câștigat.“

Așadar, Laszlo Balint ne contrazice, având în vedere că perspectiva noastră este că acest punct nu ne ajută prea mult. Până la urmă nu e nicio problemă, nu este obligatoriu să avem aceeași părere vizavi de o anumită situație iar domnia sa, fiind antrenorul echipei, are „drept de veto“ în ceea ce privește optica asupra tacticii și obiectivelor de etapă. Doar că, dincolo de impresii și păreri care pot fi mai mult sau mai puțin subiective, stă matematica. Ori matematica rece arată că UTA a recuperat puțin spre deloc din deficitul pe care-l are în acest moment, în urma acestui meci. Pornind de la premisa că încercăm să scăpăm de locurile de baraj, este clar că nu putem face acest lucru decât câștigând meciuri, remizele ne țin pe loc. Faptul că a mai trecut un meci fără victorie nu face decât să pună o presiune și mai mare pe partida și partidele următoare în condițiile în care distanța de recuperat a rămas aproape aceeași dar numărul de jocuri rămase a scăzut. Simplificat, UTA a lăsat pe mâine o treabă pe care putea să o facă astăzi. Sigur, așa cum spunea și Laszlo Balint în continuarea declarației, UTA nu a jucat singură. Deranjant însă e faptul că din nou a preferat tactica păguboasă a conservării unui avantaj luat rapid, lucru care ne-a pus în dificultate și în câteva meciuri de pe teren propriu. Atunci am scăpat cu fața curată, azi n-am mai reușit. De asemenea, temporizarea, momentul ultimelor schimbări, gesturile făcute de jucători în repriza secundă la scorul de 1-1 au arătat că echipa sa nu doar că se mulțumește cu acest punct dar nici n-a fost dispusă să forțeze mai mult. Ori în contextul matematicii de care pomeneam mai sus, noi continuăm să considerăm că a fost o abordare greșită.

Un alt aspect de semnalat în declarația lui Laszlo Balint este cel al uzurii fizice și mentale. Am spus-o și noi înainte de meci, sunt jucători importanți ai UTA-ei care în ultima vreme au jucat mult și des: Roger, Ubbink, Batha, Postolachi, Pop. Iar acest lucru s-a văzut în evoluția lor de astăzi. Însă cu greu putem înțelege despre ce uzură fizică este vorba la jucători ca Otele sau Keșeru, care în ultima vreme au venit mereu din postura de rezerve dar care în ultimele două meciuri au dezamăgit în momentul în care echipa conta pe plusul de energie, experiență și valoare pe care puteau să-l aducă. La meciul cu FCU rezultatul final a escamotat acest aspect dar astăzi a fost conturat în tușe groase. Și mai puțin înțelegem de ce jucătorii UTA-ei ar fi fost azi uzați mental în condițiile în care veneau după două victorii consecutive, una dintre ele reprezentând și o performanță la nivel de club pentru care au primit toate aprecierile și aplauzele meritate. Nu trebuia ca în acest context, din punct de vedere mental jucătorii să fie la un nivel ridicat? Ce te poate uza mental după două săptămâni de pauză urmate de două victorii?

În final, să remarcăm și faptul că a nu știu câta oară Laszlo Balint se declară preocupat că jucătorii săi fac în teren altceva decât ceea ce au discutat. Mărturisim sincer că preocuparea antrenorului e o sursă suplimentară de preocupare și pentru cei care suferim lângă această echipă. Ni s-a sugerat că nu-i investim pe jucători cu suficientă încredere dar iată că însuși antrenorul nu găsește nici explicații și nici rezolvări pentru probleme recurente care în bună măsură au dus UTA pe locul pe care se află azi.

(foto: captură video uta-arad.ro)

  • Doktor Valentin ȘI DOKTOR ROBERTA spune:

    BUNĂ DIMINEAȚA!!! BRAVO. UTA
    SUCCES UTA. HAI UTA HAI. UTA
    JUCĂTORI ECHIPEI UTA SUNT SERIOȘI ȘI ONOARE PENTRU CĂ ÎȘI DAU ȘI
    SUFLETUL PENTRU ECHIPA UTA CARE ESTE EMBLEMA ORAȘULUI NOSTRU
    MULȚUMESC JUCĂTORILOR PENTRU, SPIRITUL DE CARE DAU DOVADĂ. LA
    FIECARE PARTIDĂ .BRAVO BĂIEȚI.
    DOMNUL ANTRENOR BALIT A SPUS LA
    INTERVIU CĂ ESTE BUN ȘI EGALUL ȘI
    ARE DREPTATE [ mai bine un egal
    decăt să pierdem ] UTA VA RĂMĂNE,
    ÎN ACEST AN CONPETIONAL ÎN
    LIGA 1 VĂ GARANTEZ EU ACEST
    LUCRU DEOARECE ESTE. O ECHIPĂ
    CU OMARE TRADIȚIE…..HAI. UTA
    GALERIA ȘI SUPORTERI ECHIPEI UTA IUBESC ACEASTĂ ECHIPĂ FRUMOASĂ ȘI MINUNATĂ AL ORAȘULUI NOSTRU …
    STADIONUL ESTE PLIN LA FIECARE PARTIDĂ DE ACASĂ ȘI UTA ESTE
    SUSȚINUTĂ CU TOATĂ. ARDOARE….
    MULȚUMESC

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției