Comisia Centrală a Arbitrilor a anunțat astăzi brigada care va oficia partida de mâine dintre UTA și Hermannstadt. Cel care va conduce această brigadă este Viorel Flueran din Craiova. Acesta a mai condus-o pe echipa noastră o singură dată în acest sezon, în remiza de pe teren propriu cu FC Voluntari (scor 1-1) din returul sezonului regulat, meci disputat pe 13 noiembrie 2022. Atunci nu au fost probleme de arbitraj așa cum s-a întâmplat în urmă cu doi ani, când în sezonul 2020-2021 la un meci disputat tot pe Arena „Francisc Neuman“, împotriva celor de la FC Argeș, Flueran l-a eliminat eronat de pe teren pe Alexandru Benga pentru oprirea unei faze iminente de gol deși reluările au arătat că în apropierea actualului căpitan al UTA-ei se afla un alt coechipier care putea interveni. Atunci UTA a pierdut respectiva partidă, la fel cum a mai pierdut alte două jucate cu Flueran la centru de-a lungul timpului, înregistrând însă și două succese cu acest arbitru, cel mai recent în deplasare la Mediaș în sezonul trecut.

În ceea ce o privește pe Hermannstadt, Viorel Flueran este un arbitru ce le aduce noroc sibienilor. Centralul oltean i-a arbitrat de trei ori în acest sezon pe băieții lui Măldărășanu și de fiecare dată aceștia au reușit să câștige: 2-1 cu Voluntari pe teren propriu, 1-0 cu FC Argeș în deplasare și 1-0 cu Rapid tot în deplasare. La acest din urmă meci însă Viorel Flueran și colegul său din camera VAR, Iulian Dima (care e delegat și la meciul de mâine) i-au cam supărat pe sibieni. Prima dată Flueran a dictat penalty pentru Hermannstadt anulat apoi după ce a fost chemat de Dima să revadă faza iar apoi în ultimul minut, la o fază în care Flueran lăsase jocul să continue, Dima l-a chemat din nou la monitoare și centralul din Craiova a dictat penalty pentru Rapid (ratat însă ulterior) deși un jucător al giuleștenilor comisese fault în atac la aceeași fază.

De remarcat că deși nu se află pe lista UEFA, Flueran pare să fie un arbitru în care CCA are încredere, dovadă că a fost delegat în acest sezon să conducă 14 meciuri, dintre care 11 de Superliga. În aceste partide a acordat 51 de cartonașe galbene (în medie aproape 4 pe meci), un singur cartonaș roșu și 6 lovituri de pedeapsă. Așadar, un arbitru destul de îngăduitor cu jucătorii din punct de vedere disciplinar dar care nu ezită să acorde penalty-uri.

Ceilalți componenți ai brigăzii de arbitri sunt asistenții Valentin Avram (București) și Ciprian Danșa (Satu Mare), al 4-lea oficial Robert Avram (Pitești) și oficialii din camera VAR Iulian Dima (București) și Marius Badea (Râmnicu Vâlcea). Să remarcăm aici faptul că unul dintre membri brigăzii vine tocmai din orașul echipei cu care UTA se duelează direct pentru salvarea de la retrogradarea directă, este vorba despre FC Argeș. Sigur, s-ar putea spune că Robert Avram nu poate face mult „rău“ în condițiile în care principala lui sarcină este să ridice plăcuța electronică pe care sunt afișate minutele de prelungire sau schimbările dar nu trebuie omis faptul că tot el e responsabil cu semnalarea către central a posibilelor abateri disciplinare din spațiul tehnic și băncile de rezerve. Așadar, atât Mircea Rednic cât și jucătorii de pe bancă vor trebui să aibă atenție sporită la comportament în acest meci ținând cont că etapa viitoare UTA joacă tocmai cu FC Argeș.

Prestația arbitrilor va fi supervizată de Szekely Zoltan din Baia Mare în timp ce observator pentru organizarea jocului din partea LPF va fi localnicul Ioan Bogdan.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției