Noul antrenor al UTA-ei s-a declarat surprins de condiția fizică precară a elevilor săi și a dat de înțeles că aceasta este principala cauză a evoluțiilor slabe și a rezultatelor pe măsură, care au dus UTA la retrogradare: „La meciul cu U. Clui n-am putut să fac schimbări tactice. Pe final aș fi vrut să forțez cu doi atacanți dar atât Pop cât și Otele au cerut schimbare. Sâmbătă am avut cinci jucători absenți din motive medicale, în afară de Chindriș suferind și Anton, Postolachi, Ubbink și Otele. Nu vreau să critic fostul preparator fizic dar sunt mulți jucători cu probleme musculare și nu e normal. Dacă băieții ăștia erau pregătiți, Balint încă era antrenor la UTA“ a declarat Rednic fără menajamente la adresa fostului preparator fizic, Radu Alexandru.

Noul tehnician a făcut și o analiză a calităților și defectelor de natură tactică pe care le prezintă echipa ce a moștenit-o. Cu doar două antrenamente la activ, Rednic n-a putut influența foarte mult jocul echipei. A făcut mici reglaje, a mărturisit că a distribuit jucătorii în pozițiile în care aceștia i-au spus că le preferă și a așteptat rezultatul, unul care n-a mai venit, dar asta poate mai mult din cauza arbitrajului. Oricum referitor la jocul echipei, noul antrenor a subliniat următoarele aspecte: „Vreau să continui acest sistem dar cu o prezență mai mare în careu. Am remarcat și că din 42 de pase în careu doar 13 și-au găsit adresantul iar din 14 șuturi doar 3 au fost pe spațiul porții. Am dominat dar nu am făcut schimbări de ritm deși am jucători care pot face asta. Fundașii laterali au urcat dar centrările nu au ajuns la adresant.“

Marea problemă a lui Rednic, recunoscută chiar de el, este aceea că nu are timp pentru a pregăti antidot la aceste probleme. Forma fizică nu mai poate fi ameliorată în aceste ultime etape iar despre schimbări radicale în principiile de joc iarăși nu mai e timp. Rednic trebuie să scoată maxim din ce are și tocmai de aceea a și anunțat că la antrenamentele premergătoare meciului de mâine cu Hermannstadt a lucrat cu precădere fazele fixe și momentele de finalizare; adică exact cele care în final pot face diferența între retrogradare sau salvare.

(foto: uta-arad.ro)

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției