O altă imagine interesantă a fost imortalizată pe una dintre trecerile de pietoni de pe strada A.D. Xenopol din municipiu. Aici un grup de daci echipați și înarmați corespunzător traversau regulamentar, frumos încolonați strada. Obosiți, după o luptă cu soldații romani, din cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, totuși aceștia repectă regulile de circulație moderne.

Reamintim că ediția din acest an a Nopții Muzeelor a adus la Complexul Muzeal Arad expoziții, un video mapping, lupte simulate dintre daci și romani, un târg meșteșugăresc dacic, dar și concerte cu Mircea Baniciu, Daniel Julean și Maria- Casandra Hauși.

Sâmbătă, 13 mai, între orele 16.00 – 02.00, Complexul Muzeal Arad își deschide din nou porțile cu ocazia Nopții Muzeelor, oferind arădenilor și un program special în proximitatea muzeului, în parcul copiilor și în curtea Muzeului de Artă.

Intrarea va fi liberă în toate secțiile Complexului Muzeal Arad din municipiu și județ și anume în Muzeul de Artă Arad de pe str. Gheorghe Popa de Teiuș, 2-4, Muzeul de Știinte ale Naturii, Muzeul de Istorie și Pinacoteca (Palatul Cultural, Piaţa George Enescu 1, Arad, intrarea dinspre Parcul Copiilor), Sala Clio (Str. Horia 10, Arad) și Sala Marii Uniri (Bd. Revoluției 81, Arad), precum și în Muzeul Orașului Lipova / Casa Sever Bocu și Muzeul Memorial Ioan Slavici și Emil Monția din Șiria.

Sursa foto: Complexul Muzeal:

 

 

Recomandările redacției