Atât anul trecut cât și acum doi ani, cam pe vremea asta, scriam despre ,,jungla” din Micălaca. Nici anul acesta situația nu este ”mai roz” și încet și sigur cartierul va fi din nou invadat de buruieni.
Fenomenul ,,bururienilor necosite” se pare că a luat din nou amploare.
Dacă în spațiile verzi din fața blocurilor, unde până acum câțiva ani erau garajele arădenilor, locatarii s-au înarmat cu utilaje pentru a face ,,lumină”, nu același lucru se poate spune de zona din spatele magazinului Kaufland, unde sunt parcările.
De câțiva ani acea zonă a rămas a nimănui, iar buruienile au ajuns la nivelul pomișorilor, plantați în urmă cu ceva vreme tot de către autorități.
Așadar, și î această primăvară cartierul Micălaca, mai precis zona 100, se transformă într-o savană autentică.
S-a tot vorbit în ultimele săptămmâni despre curățenia care se face în oraș și cu toate acestea, până la această oră, în spate la kaufland, nu s-a văzut picior de angajat al administrației locale.
Din păcate, natura își cere drepturile și anul acesta, iar vegetația, din ce în ce mai înaltă, pe alocuri până la brâu, ocupă întreaga zonă.
Locatarii se plâng, la fel ca în anul trecut și ca acum doi ani, că seara e plin de șobolani, care circulă nestigheriți.
,, Cei de la primărie spun că zona nu le aparține. Accum doi ani, cei care au cosit au spus că e ultimul an în care vin aici. Păi a cui e zona totuși? Aici am avut garaje, am primit citații să le demolăm, spunând că sunt insalubre, le-am demolat. Au făcut parcări, pentru care plătim taxe și nici măcar nu beneficiem de un minim curățenie. Am văzut de multe ori șobolani mari aici, se adăpostesc la umbra ierburilor înalte și mai au și containerul de gunoi aproape. Cât timp erau garajele ne făceam curățenie noi. Acum au zis că fac ei, dar când? Iarba a ajunns și anul acesta până la brâu”, spune un arădean pe strada Caius Lepa.
,,Anul trecut mi-am luat cositoare, pe banii mei. Sunt pensionar și nu am o pensie mare dar nu puteam să stau cu mâinile în sân, să văd cum primăria spune că nu e zona lor ci a CFRului, iar cei de la CFR nu fac mare lucru, spunând că ei au doar câțiva metri de la linia ferată, iar zona cu pricina ar fi de fapt a primăriei. Ce să facem? Să așteptăm să ajungă șerpii și șobolanii în locuințe?”, se întreabă un alt cetățean.
Așadar, zonele cosite de pe lângă blocuri, unde în trecut au fost garajele pentru care primăria orașului a dispus demolarea, deoarece se spunea atunci că este terenul primăriei, se datoresc cetățenilor. Oamenii au făcut această muncă pe cont propriu, cu toate că zona aparține domeniului public. Acele cu ierburi înalte, din spatele supermarketului au rămas însă de izbeliște și așteaptă, și anul acesta, încă, mila primăriei sau a CFR-ului, de care ar aparține zona.
Micălaca se transformă încet și sigur, pentru a nuștiu câta oară…într-o savană, mediu propice pentru rozătoare și reptile.