Proiectul privind Renovare energetică moderată a două corpuri de clădire aparținând Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad se desfășoară în graficul stabilit. Cele două corpuri de clădire fac parte din fostul Spital Municipal.

Proiectul a primit avizul Ministrului Culturii, lucrările de intervenție la fațada clădirii, care face parte din categoria monumente istorice, fiind considerate conforme cu legislația în vigoare.

În prezent, se lucrează la obținerea avizelor ISU, referitoare la securitatea la incendiu, urmând ca până la finele lunii iulie întreg proiectul să primească votul consilierilor județeni pentru a fi trimis la Ministerul Dezvoltării.

„Investim în comunitate, pentru că aceasta este misiunea noastră, a administrației publice. Reabilitarea energetică a clădirii spitalului municipal este un proiect de suflet, pe care ne dorim să îl ducem la bun sfârșit. Este un proiect extrem de important pentru desfășurarea în bune condiții a actului medical la nivelul municipiului și județului Arad. Lucrările vor include izolarea termică a fațadei, înlocuirea ușilor și ferestrelor, refacerea hidroizolației, modernizarea sistemului de iluminat, dotarea cu sisteme de încălzire eficiente, instalarea de surse de energie regenerabilă și instalarea de stații de încărcare pentru mașinile electrice. Considerăm extrem de importantă investiția în acest spital, din prisma reducerilor la facturile de energie, inclusiv prin alinierea la normele europene, care prevăd soluții ecologice și smart în clădirile de interes public”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Obiectivul proiectului constă în renovarea energetică moderată a Corpurilor de clădire C6 și C7 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Valoarea totală a proiectului, conform contractului de finanțare: 15.334.872,11 lei inclusiv TVA este accesat în baza  Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C5- Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2. Durata proiectului: 36 luni, conform contractului de finanțare: 22.11.2022 – 22.11.2025.

 

Recomandările redacției