În fața a peste 10.000 de suporteri care au creat o atmosferă fantastică, toată lumea se aștepta ca UTA să pună din primele minute o presiune sufocantă pe careul advers, mai ales în condițiile diferenței de valoare și experiență dintre cele două echipe. N-a fost deloc așa, ba dimpotrivă, primul sfert de oră a aparținut mai degrabă oaspeților, care au controlat mijlocul terenului, au avut posesia și și-au creat chiar și o mare ocazie de gol în minutul 5, când Iacob s-a întrebuințat serios pentru a devia peste bară ghiuleaua lui Oteluță. UTA a intrat prima dată în careul advers în minutul 14 când Rusu a ieșit greșit, a fost depășit de minge dar Abeid aproape lipit de linia de fund a tras în plasa laterală. Două minute mai târziu însă Ubbink a executat foarte bine un corner de pe partea dreaptă iar Postolachi a fost primul la minge reluând imparabil din interiorul careului mic.

După acel început ezitant, în care UTA a fost salvată de o fază fixă, capitol la care echipa noastră a stat foarte rău în acest sezon, ne așteptam ca meciul să devină ușor. Din păcate însă, deși cu avantaj pe tabela de marcaj, jucătorii lui Rednic n-au reușit să gestioneze presiunea indusă de miza meciului și au etalat până la pauză un joc foarte pripit, confuz, cu multe erori tehnice. Chiar și așa, scorul putea lua proporții chiar din prima parte dacă Ubbink și Keșeru ar fi cadrat mai bine șuturile expediate sau dacă același Keșeru ar fi nimerit poarta din câțiva metri. Norocul Bătrânei Doamne a fost că oaspeții și-au arătat din plin limitele, în ciuda determinării cu care au jucat, nereușind să pună în pericol poarta lui Iacob. Finalul reprizei i-a găsit însă pe suporteri îngrijorați deoarece diferența minimă și numărul mare de greșeli comise de favoriții lor făceau ca deznodământul meciului să fie încă în cumpănă.

La fel ca la Mioveni sau Buzău, Mircea Rednic a mutat bine la pauză, scoțându-l pe indolentul Ubbink și introducându-l pe Anton. UTA a început în forță repriza secundă cu atacuri furibunde care au spart reduta buzoiană după doar 4 minute. Anton a executat un corner de pe partea stângă balonul a fost respins până la Hoxhallari, mingea expediată de albanez l-a găsit complet liber în careu pe Andrei Chindriș iar fundașul central a finalizat cu sângele rece al unui atacant veritabil. Acesta a fost momentul descătușării pentru că, ținând cont de aspectul jocului de până atunci, devenise evident că Gloria Buzău nu avea cum să mai răstoarne această diferență. Tensiunea s-a risipit atât în tribune cât și pe teren iar fazele spectaculoase au început să curgă. Chindriș a făcut dubla după o centrare excelentă a lui Anton dar imediat oaspeții au refăcut diferența dintr-o lovitură liberă executată bine de Alexandru. Postolachi și Rareș Pop ratează desprinderea care va fi adusă însă în minutul 80 tot de Postolachi, la capătul unei faze care a debutat cu o mare gafă a portarului Rusu. Și, ca seara să se încheie perfect, Otele închide tabela după o fază personală de toată frumusețea, nigerianul sărbătorind apoi în lacrimi un rămas bun emoționant față de publicul arădean.

Finalul meciului a declanșat sărbătoarea, sute de copii invadând terenul. Tribunele și-au aclamat favoriții dar în special pe Mircea Rednic, cel care nu doar că a readus speranța la Arad dar a și reușit să o concretizeze, salvând echipa de la retrogradare. Dacă pe teren copiii se lăsau pradă euforiei, în tribune cei mai mulți dintre fani răsuflau ușurați și mulțumeau divinității că acest sezon s-a încheiat cu bine. Nu și-ar fi dorit să joace acest baraj dar odată câștigat acest meci, fiecare și-a îngăduit măcar câteva ore de bucurie, amânând pentru a doua zi gândul la viitorul mai mult sau mai puțin încețoșat.

 

UTA – Gloria Buzău  5-1 (1-0)

  • Superliga, Baraj de menținere / retrogradare – retur
  • Duminică, 4 iunie, ora 21:00
  • Arad, Arena „Francisc Neuman“, spectatori circa 10.500
  • Au marcat: Postolachi (16, 80), Chindriș (49, 65), Otele (89) / Alexandru (68)
  • Cartonașe galbene: Batha, Otele, Negoescu / Sampaio, Gaitan, Witkorski
  • UTA: Iacob (cpt) – Vukcevic, Chindriș, Hoxhallari, Abeid – Pop (78. Negoescu), Batha (84. Iurasciuc), Ubbink (46. Anton), Roger (65. Stahl) – Keșeru (65. Otele), Postolachi. Rezerve: Kucher – Dobrescu, Isac, Barbosa. Antrenor: Mircea Rednic
  • Gloria Bz: Rusu – Oteliță, Vîrtej, Witkorski, Sălceanu (69. Lazăr) – Lopez, Trebotic (81. Fulop) – Sampaio (33. Gaitan), Greu (46. Alexandru), Blejdea (46. Marku) – Boiciuc. Rezerve: Stoian – Șuteu, Uțiu. Antrenor: Adrian Mihalcea
  • Arbitri: Central: Radu Petrescu (București) / Asistent 1: Mircea Grigoriu (București) / Asistent 2: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe) / Oficial 4: Rareș Vidican (Satu Mare) / Arbitru VAR: Marcel Bîrsan (București) / Asistent VAR: Stelian Slabu (Brașov).
  • Observatori: Arbitraj: Octavian Șovre (Satu Mare) / Joc: Felix Grigore (București).
  • Posesie: 52% – 48%
  • Șuturi la poartă: 15-8
  • Șuturi pe poartă: 7-2
  • Cornere: 7-4
  • Lovituri libere: 14-20
  • Faulturi: 18-14
  • Poziții de ofsaid: 2-0

 

(foto: uta-arad.ro)

  • Mihai Lucian spune:

    La acest scor nu-mi ramane decat sa ma bucur de meciul jucat de UTA.

  • Farmacologul!! spune:

    Da!! Stresul a fost mare..și e firesc ca bucuria sa fie ca în cazul unei mari performante!! Nu a fost o performanta!! Nu se poate numi performanță salvarea în ultimul act!! Poate fi însă un inceput, cu condiția unui alt fel de management, pt ca ce a fost pana acum s-a numit lutareala!! S-a jucat după „ureche” !! Greu ca fi însă cu un asemenea staf administrativ!!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției