Preţurile mari la alimente din Ungaria au transformat  România în raiul cumpărăturilor. Vecinii se organizează în grupuri de Facebook, urmăresc ofertele şi trec graniţa cu maşina pentru a-şi face provizii. Oamenii spun că diferenţa de preţ poate fi  şi de 20%.

„Cum sunt preţurile în România?”

„Mai bune. Prețurile sunt mult mai mici. Alimente de bază, mâncare. Sunt mai ieftine în România.”, se arată într-un interviu realizat de observatornews.ro.

„De câte ori vii la cumpărături în România?”

„O dată pe săptămână. De două ori.”

„Frunctele sunt mai ieftine în România. Dacă este la promoţie sau reducere este ok.”

Pe reţele sociale, organizarea se face în detaliu.

„Ofertele sunt multe, aproape toate produsele au scrise denumirea în limba maghiară, sunt multe reduceri. Merită să mergeți la cumpărături!” 

 

Parcările supermarketurilor, pline de maşini cu număr de Ungaria

Ungurii trec graniţa la noi în ţară nu doar pentru alimentele mai ieftine, ci şi pentru electrocasnice. La noi, acestea costă cu câteva sute de euro mai puţin. Benzina este mai ieftină, aşa că orice drum merită.

„A costat și ăsta mai puțin?” 

„Da da.”

„Cu cât?”

„Aproximativ 30 000 de forinți, adică 100 de euro.”

Guvernul lui Viktor Orban a decis plafonarea preţurilor la alimente pentru a stopa inflaţia. Consecinţele pe termen lung fac însă viaţa grea ungurilor: penurie de alimente şi prețuri uriaşe. Maghiarii merg şi în Slovacia pentru a face cumpărături mai ieftin.

sursa: observatornews.ro

  • BOMBE spune:

    Minciuni gogonate…..vedeti poze prin vami sau in parcarile magazinelor rumanesti, cu numere de Ungaria?! Campania este menita in a-l discredita pevViktor Orban!

  • Lavinia spune:

    Nu o cred reala știrea. Unde locuiesc este o persoana ce aduce produse din Ungaria si le vinde in Romania. Cum ar putea face asta daca la ei ar fi preturile mai mari ca la noi!??

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției