Imaginea de ansamblu a comunei Ususău a fost schimbată în totalitate. De la haosul administrativ și situația deplorabilă din punct de vedere financiar – contabilă, în care se scălda comuna în urmă cu mai bine de zece ani, până la scufundarea în gaura neagră a datoriilor nu a fost decât un pas.
Cu datorii de peste 6 miliarde de lei vechi și cu conturile primăriei în prag de blocare, noul primar de atunci, Florin Țole, s-a „dat peste cap“ să scoată comuna din haosul în care se afla. Povestea este cunoscută, nu vom intra acum în detalii, însă pentru a vă face o imagine de ansamblu, trebuie amintite și aceste lucruri.
După ce a bătut la toate ușile posibile, în numele comunei sale, Florin Țole a reușit să salveze conturile primăriei, beneficiind de o substanțială și esențială sponsorizare venită din mediul de afaceri privat, respectiv din partea lui Valer Blidar, patronul Astra Vagoane Călători, un ajutor capital care a salvat practic primăria Ususău.
Odată cu acoperirea datoriilor, primarul independent Florin Țole, aflat acum la cel de-al treilea mandat și ales la un moment dat cu peste 91% din voturi, a trecut la investiții. Și acum nu mai poate fi… oprit.
În mare, investițiile care s-au realizat în Ususău au schimbat din temelii imaginea întregii comune: două grădinițe noi la standarde europene, două terenuri moderne de sport, parcuri cu spații de joacă pentru copii și locuri pentru promenadă, construirea a zeci de poduri și podețe în întreaga comună, drumuri asfaltate cu șanțurile betonate aferente, capelă mortuară modernă, achiziționarea unei autospeciale de pompieri, plus utilaje pentru deszăpezire, având şi utilajele necesare pentru construcţiile şi investiţiile la nivel de comună, autobasculantă, excavator, autogreder şi bulodexcavator, cu care se execută toate lucrările ce se impun la nivel de comună, asfaltarea a trei drumuri comunale, construirea de biserici noi și multe altele.
Acestea sunt doar câteva din investițiile realizate până acum. Ele sunt finalizate, multe dintre ele de câțiva ani buni de zile. Acestora li se adaugă cele noi sau investițiile și proiectele care sunt în derulare sau nu sunt încă finalizate.
Comuna care arată ca un orășel cochet din Austria
Investițiile realizate aici, îndârjirea primarului ca lucrurile să fie făcute țais, fără cusur, curățenia și ordinea, lucrurile de calitate, îi oferă comunei Ususău un aer de orășel austriac. Nu avem încă mentalitatea imperialismului vienez, dar conducerea primăriei Ususău se luptă să o imprime localnicilor. Să fii atenționat telefonic, uneori chiar cu vizite la domiciliu și să ți se atragă atenția că ai de cosit vegetația din fața casei este un lucru care ne face să credem că avem o șansă de a deveni ceea ce vedem și visăm la vecinii noștri de peste granița de Vest.
Școală nouă la Ususău
Vom încerca să cuprindem măcar câteva din ultimele investiții realizate în comuna păstorită de Florin Țole.
Prima dintre ele se referă la noul corp de clădire din localitatea Ususău. „Școala Teodor Păcățian din Ususău este un proiect prin PNDL. Construirea sa se află în plină desfășurare, data finalizării fiind anul 2024. Unitatea de învățământ va avea nouă clase, cancelarie, grupuri sanitare, totul va fi după ultimele cerințe. O clădire smart, cu acces la internet, cu camere de supraveghere etc“, ne-a dezvăluit primarul Florin Țole.
Grădinița PN Ususău își desfășoară activitatea într-o clădire, de asemenea, modernă și construită recent
Școala „veche“:
Sală de sport:
Terenul de sport al școlii din Ususău:
Parcul din Ususău
Lucrările la parcul din Ususău au început anul trecut și tot atunci au fost finalizate. „Parcul nu este încă recepționat, mai avem câteva retușuri de făcut. Bustul pe care îl puteți vedea în parc este al lui Teodor Păcățian, istoricul și publicistul născut în comuna noastră și al cărui nume îl poartă școala din localitate. Bustul este realizat de regretatul sculptor Mihai Păcurar, iar lucrarea a fost susținută de Centrul Cultural Județean Arad. Noi am realizat soclul și întregul parc“, ne-a declarat Florin Țole.
Parcul mai presupune alei pietonale, locuri moderne de joacă, de agrement, de sport pentru tineri, leagăne și tobogane, un foișor unde se poate sta la umbră, iar copiii se pot juca în timpul sfintei liturghii, Biserica fiind chiar lângă parc.
Capela mortuară de la Ususău
Moderna capelă mortuară de la Ususău a fost construită în șapte luni de zile. „Lucrările au început în octombrie 2022 și capela a fost finalizată după șapte luni, în ciuda faptului că s-a muncit mai mult pe timp de iarnă. Am avut drept de superficie pentru construirea capelei, cu aprobarea Arhiepiscopiei Aradului. Capela presupune sală mortuară, grupuri sanitare, cameră de depozitare etc“, ne-a spus primarul Țole.
Lucrări de calitate
Imaginile concludente ale faptului că nu se face rabat de la calitate.
Într-un episod viitor vom vorbi și despre alte investiții realizate în localitățile Zăbalț, Dorgoș, Pătârș sau Bruznic, sate aparținătoare comunei Ususău.
Musai trăbe vizitat, să văz de chiar so shimbat ‘la față’, față de amu-s ~2 ani 🤔
Lucruri minunate și de un real folos.sa ne traiesti domnu Florin,sa ne trăiești domn primar.
ÎL VOTĂM PÎNĂ LA ADÎNCI BĂTRÎNEȚI.MERITĂ.UN OM HARNIC SI DE TREABĂ.FLORINE, TINEO TOT ASA CA ÎI FOARTE BINE.
Foarte frumos, dar……..nu la toți le place. 🤷♀️
Foarte frumos. 👏👏👏👍Lumea-i lume n-ai ce-i face, să fie sănătoși.Cu Dumnezeu înainte 🙏
Frumos, foarte frumos. 👏👏👏👏
Cuvinte numai de lauda celor ce țin la comuna lor sa arate parca am fi in Austria Am vizitat comuna Ususău anul trecut cu fica Sc Ususău și Sc Zabalt intilninduma cu foști colegi Felicitări domnule primar
Congratulatio
Omul șfințește locul!
Felicitări dl.primar și echipei sale!
Ceea ce face dl.primar ar trebui să fie un model ptr.toți edilii aleși în fruntea unei comune,sau oraș!
Dânsul ne demonstrează că,dacă există implicare și determinare se pot realiza lucruri utile și demne de urmat!!!
Doar dacă se vrea!!!…
Un primar gospodar …BRAVO LOR FELICITĂRI ȘI SPOR LA TREABA PE MAI DEPARTE