Festivalul Internațional Folcloric Maghiar, ediția a XI-a, se va desfășura în perioada 21-23 iulie 2023, la Dorobanți.
În prima zi (vineri) în data de 21 iulie 2023, va avea loc primirea formațiilor participante, repartizarea lor la locurile de cazare, după care are loc deschiderea festivă la care vor fi invitați Erika Corondi, primarul comunei, parlamentari și alții.

După prezentarea formațiilor artistice, participanții vor avea posibilitatea de a face repetiții pentru spectacolul de gală.

În a doua zi (sâmbătă), după micul dejun se va organiza un concert de țitere la Centrul Social Maltez, apoi se vizitează muzeul satului. Se servește masa de prânz, se va organiza parada portului popular, cu defilarea formațiilor artistice în centrul comunei, după care se va desfășura spectacolul de gală în incita căminului cultural. Între timp se poate vizita expozitia Foto a lui Kurunczi Francisc, urmată de o cină festivă cu muzică și dans.

Ziua a treia (duminică), după micul dejun se va organiza un concert comun cu cântece adecvate la Biserica Romano- Catolică din Dorobanți. În jurul orei 14.00, se asigură diferite programe pentru cei mici: lucru manual, întreceri sportive, etc. Se servește masa de prânz, după care are loc închiderea festivă cu înmânarea diplomelor de participare.

După zece ediții, organizatorii s-au convins că acest festival și-a atins scopul. „Numărul mare de participanți (activ sau spectatori) demonstrează necesitatea organizării următoarelor ediții. Prin organizarea repetată și periodică a acestei acțiuni, comuna Dorobanți a devenit cunoscută atât în zona de vest a României, cât și peste hotare. În acest scop s-a reușit închegarea tuturor factorilor responsabili din comună, cât și a micilor sau marilor întreprinzători, pentru reușita festivalului, la care contribuie comuna Dorobanți, cu mic cu mare, ne-a declarat Erika Corondi, primarul comunei Dorobanți.

Recomandările redacției