Mâine seară, de la 21:30, UTA dispută primul meci pe teren propriu în noul sezon din Superligă. Arădenii vor da piept cu fosta campioană CFR Cluj, echipă care a suferit mai multe modificări în această vară, atât în lot, cât și pe banca tehnică, unde Dan Petrescu a fost înlocuit de italianul Andrea Mandorlini. În prima etapă, ambele formații au întâlnit echipe nou-promovate: arădenii au remizat la Galați cu Oțelul, 1-1, în timp ce „feroviarii” au trecut cu 2-0 pe teren propriu de Politehnica Iași.

Mircea Rednic a prefațat duelul de pe Arena „Francisc Neuman”: „Jucăm cu o echipă cu multă experiență, cu trofee câștigate, cu jucători trecuți prin foc și sabie. Şi ei au probleme, mai ales pe zona axului central în apărare, au şi schimbat, un jucător care a venit s-a accidentat. Am văzut că sunt în discuții cu alți doi fundași centrali. Ei sunt acum preocupați și de meciul din Conference League. În plus, ținând cont de situația lor, de meciul de joia viitoare e foarte important, ei au declarat că e cel mai important joc și foarte puțin au vorbit de jocul de la Arad, sper să le facem o surpriză. Poate câteva modificări vor face, ținând cont de vârsta unor jucători, s-ar putea să facă schimbări, să nu joace Camora, să joace cu Peteleu, cum au mai făcut-o. Vedem că pe axul central au au probleme și noi trebuie să profităm, să ne închidem bine, să nu le dăm spații. CFR a dat goluri pe greșeli în meciul cu Iașiul. Mandorlini are stilul lui, joacă cu doi atacanți, sunt la mijloc acum un grup de 5, oferă mai multă libertate fundașilor laterali, dar sunt și multe spații în momentul în care pierd mingea. CFR reprezintă o forță la noi în țară, indiferent că au schimbat antrenorul, au schimbat jucători, e clar că e o echipă grea, de aceea e un examen foarte bun și pentru mine și pentru echipă.”

Deși joacă mâine la Arad, „ceferiștii” sunt cu gândul și la meciul din turul 2 preliminar al Europa Conference League, lucru evidențiat și de Andrea Mandorlini. „Știm că vom juca pe un teren dificil, împotriva unei echipe puternice, dar suntem pregătiți. Dacă vrem să fim protagoniști, orice meci e important. E și ultima partidă înainte de meciul din Conference League, deci are o valoare și mai mare. Ne gândim și la meciul cu Adana, cu toate că acum contează UTA, dar ca și program al săptămânii ne gândim și la partida cu Adana. Obiectivul principal e cu siguranță UTA, vom întâmpina dificultăți legate de atmosferă și de echipa lor bună. Trebuie să fim buni și acesta să fie primul pas pentru a pregăti meciul din Conference.” a declarat tehnicianul italian.

Partida de mâine va fi arbitrată la centru de George Găman (Craiova), asistat la cele două tușe de Imre Bucsi (Sfântu Gheorghe) și Marius Badea (Râmnicu Vâlcea). Arbitru de rezervă va fi Rareș Vidican (Satu Mare), iar în camera VAR se vor afla Iulian Dima, din Bucureşti și Stelian Slabu, din Braşov.

Recomandările redacției