UTA a fost învinsă de CFR Cluj cu 3-1 în primul meci disputat pe teren propriu în acest sezon. Prima parte a meciului a fost spectaculoasă: Godberg Cooper a deschis scorul pentru arădeni cu un gol superb, dar oaspeții au egalat la faza imediat următoare, prin Daniel Bîrligea. Apoi, Florin Iacob a reușit să apere un penalty executat de Jefte Betancor, însă din lovitura de colț rezultată, Cătălin Carp și-a înscris în proprie poartă. Scorul final a fost stabilit în minutul 85 de Emmanuel Yeboah, după o fază creată de fostul utist Philip Otele. Meciul s-a disputat pe o ploaie torențială, care a afectat puternic jocul, în special în repriza a doua. În ciuda condițiilor meteo, Arena „Francisc Neuman” a fost plină și suporterii au creat o atmosferă superbă pe tot parcursul disputei.

Jefte a ratat prima ocazie mare a meciului în minutul 14, când a profitat de o neînțelegere între Mihai și Abeid și a scăpat singur cu Iacob, dar lobul fotbalistului spaniol a trecut peste poartă. În minutul 20, a trecut și UTA pe lângă deschiderea scorului: Dumitrașcu l-a găsit pe slovacul Fabry la 15 metri, dar șutul acestuia a trecut pe lângă poarta lui Sava. Partida a explodat de-a dreptul la mijlocul reprizei, cu două goluri în decurs de două minute. Mai întâi, Fabry i-a pasat lui Cooper din stânga, italianul a preluat la marginea careului și a înscris cu un șut perfect, la vinclu. La faza imediat următoare, Manea a centrat din partea dreaptă, Jefte a retrimis pentru Bîrligea, iar atacantul clujenilor a reușit să marcheze din voleu. UTA a cerut penalty în minutul 32, acuzând un henț la Țiru după o centrare a lui Rareș Pop, dar „centralul” Găman nu a fost de acord. Arbitrul a acordat însă lovitură de la 11 metri pentru clujeni la următoarea fază importantă, după un fault comis de Carp asupra lui Bîrligea. După o lungă verificare, decizia lui Găman a fost validată, dar Iacob a reușit să respingă în corner penalty-ul executat de Jefte. Din păcate, bucuria a durat doar până la executarea loviturii de colț: Cvek a trimis în careu, mingea l-a lovit pe Carp și a intrat în poartă. Finalul de repriză a fost afectat puternic de ploaia torențială de la Arad, gazonul fiind impracticabil în unele porțiuni. Deși s-au acordat opt minute de prelungire, nu au mai existat faze importante, iar scorul pauzei a rămas 1-2.

Rareș Pop putea egala în minutul 50, când a tras bine din cădere la colțul lung, dar Sava a fost la post și a respins în corner. Jocul a fost afectat și în partea a doua de gazonul îmbibat cu apă, iar cele două formații s-au apropiat destul de greu de poartă. Următoarea fază importantă a sosit doar în minutul 85. Abia intrat pe teren, fostul utist Otele a câștigat un duel aerian cu Stroungis, a tras la poartă din cădere, Iacob a respins, iar Yeboah s-a înălțat deasupra portarului utist și a trimis în poartă cu capul. Și repriza a doua s-a prelungit cu opt minute, dar au existat doar două faze periculoase, ambele la poarta UTA-ei: mai întâi, Iacob a respins șutul lui Krasniqi, iar apoi Manea a trimis peste dintr-o poziție excelentă. Scor final 1-3 și UTA suferă prima înfrângere a sezonului.

Formații:

UTA: Fl. Iacob – Benga (Stroungis 64), Carp, Markov – Stahl (Roganovic 71), Cr. Mihai (Marku 53), Dumitrașcu, Abeid – Fabry, R. Pop (Mustacă 71) – Cooper (Leidsman 53). Rezerve neutilizate: Kucher – Iurasciuc, Nortey. Antrenor: Mircea Rednic

CFR Cluj: Sava – Manea, Țîru (Krasniqi 90+1), Ajeti, Mogoș (Kresic 63), Camora – R. Filip (Gneba 63), Muhar, Cvek – Jefte (Yeboah 63), Bîrligea (Otele 83). Rezerve neutilizate: Hindrich – Morgan, Fică, C. Deac. Antrenor: Andrea Mandorlini

Arbitri: George Găman (Craiova) – Imre Bucsi (Sfântu Gheorghe), Marius Badea (Râmnicu Vâlcea). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare).

Camera VAR: Iulian Dima (Bucureşti), Stelian Slabu (Braşov).

Observator FRF: Liviu Ciubotariu (Galați)

Observator LPF: Marian Ivan (Brașov).

FOTO: UTA Arad

Recomandările redacției