Deși nu a făcut un joc slab contra lui CFR Cluj, UTA a fost învinsă cu 3-1 în meciul din etapa a doua a Superligii, disputat pe Arena „Francisc Neuman”. „Roș-albii” au marcat primii, prin Cooper, dar clujenii au întors rezultatul până la pauză, prin reușita lui Bîrligea și autogolul lui Carp. Tabela a fost închisă în minutul 85 de Yeboah și arădenii rămân doar cu punctul obținut la Galați în prima etapă.

La final, Mircea Rednic a deplâns erorile comise la cele trei goluri: „E păcat, cu echipe de genul celor de la CFR, echipe cu jucători care au experiență și calitate, e de ajuns să faci jumătate de greșeală și să iei gol. Păcat că ne-am relaxat când nu trebuia să ne relaxăm, până atunci am stat foarte bine în teren grupați, ne-am acoperit zonele și la o centrare din lateral am ezitat să sărim cu capul, după aceea i-am pierdut din marcaj și au dat gol. Ai penalty care se apără și la fel, după aceea, pe un corner am luat golul pe care l-am luat. Păcat, au fost și condiții foarte grele, eu zic că dacă nu făceam greșelile pe care le-am făcut… Dar știm cum e în fotbal, când greșești, mai ales cu echipe bune, plătești.”

Partida de vineri seară a fost una extrem de nefastă pentru Cătălin Carp. Fotbalistul din Republica Moldova a comis faultul de penalty asupra lui Bîrligea, iar după ce Iacob a apărat lovitura de la 11 metri și-a trimis balonul în proprie poartă la faza imediat următoare. „Sunt supărat pe toată lumea, când pierdem, pierdem toți, păcat că el a fost în ambele faze, vorbesc de penalty și autogol. La autogol n-are ce să facă, nu aveau voie pe colțul scurt să devieze, știam foarte bine că ei acolo bat, trebuia Cooper să nu-l lase pe jucătorul care a venit și a deviat-o. Carp a fost surprins, n-a avut ce să facă. Nu un jucător a pierdut meciul, noi l-am pierdut pentru că am făcut greșelile pe care le-am făcut. E păcat de jocul nostru bun, de gol, am înscris. Trebuia să fim mai prezenți, disciplinați în astfel de momente, trebuia să vorbească mai mult, pentru că ne-au surprins. În partea dreaptă în loc să facem fault am lăsat jocul liber, apoi au schimbat, ne-au surprins cu Manea, ne-am dus târziu să blocăm și a fost centrarea, a dat Betancor fără să-l jeneze măcar și apoi Bîrligea a fost singur acolo. Păcat, era și entuziasm și chiar a fost un gol meritat, după un joc bun. A venit ploaia care a venit și totuși suntem o echipă care pasăm sau încercăm să pasăm. Am încercat și în repriza a doua, pe un teren impracticabil în unele perioade. Am fost obligat să îl schimb pe Cooper, a avut o problemă musculară și asta s-a simțit pentru că Cooper astăzi a făcut o primă repriză foarte bună.” afirmă Rednic.

Atât în meciul cu Oţelul, cât şi contra CFR-ului, arădenii au evoluat mult mai bine în prima parte decât după pauză. „Nu mă îngrijorează că nu ne menținem nivelul, e normal, avem două săptămâni de când ne pregătim, sunt doi jucători care au venit acum cinci zile. Chiar mă bucur că au intrat și au intrat foarte bine. Trebuie să avem grijă, fiecare săptămână e importantă, din punct de vedere fizic noi vom crește. Am zis că în două-trei săptămâni echipa va arăta mult mai bine din punct de vedere fizic. Trebuie să avem răbdare, s-a schimbat aproape jumătate de echipă, nu toată echipa. E greu, vin unii jucători, le trebuie timp să se acomodeze. A venit Freitas, care și acum doarme ziua și noaptea umblă prin Arad să cunoască Aradul. E un oraș foarte frumos, cu oameni inimoși care și astăzi și-au încurajat echipa, chiar dacă au pierdut i-au felicitat pentru prestație. Nu a fost o prestație rea, au fost trei greșeli, de care cei de la CFR au profitat.” a concluzionat antrenorul UTA-ei.

Pentru arădeni urmează meciul de la Sibiu contra lui Hermannstadt, care se va disputa sâmbătă, 29 iulie, de la ora 18:30.

FOTO: captură Digi Sport

Recomandările redacției