UTA l-a transferat definitiv astăzi pe fundașul portughez Diogo Miguel Costa Rodrigues de la Portimonense.

Născut pe 23 august 1999, Rodrigues măsoară 1,85 m, poate evolua atât ca fundaș, cât și ca mijlocaș în partea dreaptă a terenului, iar durata contractului se întinde pe doi ani.

Crescut în academia lui Belenenses până la vârsta de 17 ani, acesta a trecut apoi la echipa U19 a lui Sporting Club de Portugal, unul dintre cele mai titrate cluburi din țara sa natală. Primele două sezoane la nivel de seniori le-a petrecut în ligile 3 și 4, la Sacavenense și Amora FC, iar în 2019 s-a transferat la Portimonense, club din prima ligă a Portugaliei, de care a aparținut până în această vară. Totuși, Rodrigues nu a jucat foarte mult la echipa de seniori (o singură partidă în Primeira Liga), ci pentru formația din Liga Revelação, competiție Under 23.

Sezonul trecut l-a petrecut sub formă de împrumut la Covilha, în divizia secundă portugheză, unde a marcat un gol și a oferit trei pase decisive în 21 de partide.

La Arad, Rodrigues îl are ca rival pentru un post de titular pe muntenegreanul Marko Roganovic, dar Mircea Rednic l-a folosit pe acel post și pe Albert Stahl.

Recomandările redacției